11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDrumuri din Vrancea, afectate de alunecări de teren

Drumuri din Vrancea, afectate de alunecări de teren

Mai multe drumuri din județul Vrancea au fost afectate de alunecări de teren produse în urma ploilor abundente din ultimele zile. Astfel, în comuna Dumitrești, satul Găloești, au fost afectate o locuință și anexa acesteia. De asemenea, drumul comunal 172 a fost distrus pe o lungime de circa 40 de metri liniari, accesul către satul Trestia făcându-se doar pietonal. Totodată, a fost afectat, în mai multe puncte, DC 171 Găloeşti – Biceştii de Sus, potrivit Mediafax

În comuna Gura Caliţei, drumurile care asigură accesul către patru sate au fost afectate pe diferite suprafeţe, carosabilul fiind parţial distrus. Astfel, accesul în satele Plopu, Cocoşari, Dealu Lung şi Raşca este posibil doar pietonal.

O altă localitate în care s-au înregistrat alunecări de teren în ultimele 48 de ore este Poiana Cristei, unde drumul comunal 149 a fost afectat. Și în comuna Vintileasca, DC 177 a fost afectat în trei puncte, iar DC 178 Bahnele – Măgura a fost afectat în două puncte.

Citește și: Trafic rutier închis pe un drum judeţean din Sibiu, ca urmare a alunecărilor de teren

În comuna Jitia, DN 2N a fost distrus pe o porțiune de câteva sute de metri.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au că până în prezent nu s-au primit apeluri de urgenţă de la oamenii care se află în zonele afectate. În urma precipitațiilor abundente de la sfârșitul acestei săptămâni s-au reactivat numeroase alunecări de teren din județ, fiind afectate o locuință și mai multe porțiuni de drumuri, a precizat purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Cristina Duță. 

”Dacă apar urgenţe medicale, deplasarea ambulanţelor se va realiza până la punctul unde drumul permite şi apoi se colaborează cu reprezentanţii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență şi cetăţenii aflaţi de cealaltă parte a drumului pentru aducerea la ambulanţă a persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală, dacă starea de sănătate permite. De asemenea, în funcţie de natura şi gravitatea cazului medical anunţat, se va solicita sprijin aerian pentru transportul pacienţilor la spital”, a spus Cristina Duță.

Pentru gestionarea unor posibile astfel de situaţii, s-a solicitat identificarea persoanelor aflate în situaţii speciale, respectiv femei însărcinate, persoane care urmează tratament cu dializă la centre specializate, persoane cu diferite afecţiuni.

Și alte localități din județ au fost afectate de alunecări de teren, fiind distruse porțiuni de drumuri comunale, dar și poduri și podețe, problemele fiind remediate însă de lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi beciuri din municipiul Focșani și localitățile Vidra, Petrești, Vânători. Astfel, duminică şi luni, un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Focşani a intervenit pentru evacuarea apei, care atingea 40 de centimetri, din curtea şi împrejurimile unei societăţi comerciale.

”În perioada imediat următoare, rapoartele operative de pagube vor fi analizate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, urmând să se deplaseze comisii mixte în teren pentru inventarierea şi validarea pagubelor semnalate” a mai spus Duță.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă