18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDumitru Dragomir, audiat la DIICOT, în dosarul de deturnare de fonduri

Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT, în dosarul de deturnare de fonduri

UPDATE 10.24: Dumitru Dragomir a declarat, la ieșirea de la audierile la sediul DIICOT, că a fost chemat în calitate de martor.

„Păi ce treabă aveam eu cu construcția?”, a întrebat el retoric.

Totodată, el a declarat că nu a fost întrebat de milionul de dolari de la FIFA.

———-

Audierile persoanelor din lumea fotbalului în dosarul de deturnare de fonduri continuă și miercuri. Astfel, primul ajuns la sediul DIICOT este Dumitru Dragomir, citat în calitate de martor, informează Digi24.

„Președintele FRF-ului eram onorific”, a spus DUmitru Dragomir, la sosirea la DIICOT.

Întrebat de traseul banilor, Dragomir a explicat că „nu a avut niciodată în cei 20 de ani privilegiul de a ști ce se întâmplă în Federație”.

Mai multe persoane din lumea fotbalului au fost citate, săptămâna aceasta, la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiate ca martori într-un dosar care vizează deturnarea de fonduri primite de Federația Română de Fotbal (FRF) de la Federația Internațională de Fotbal (FIFA). Fostul arbitru FIFA și fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Marți, au fost audiați Patrițiu Abrudan și Iuliu Mureșan, patronul de la CFR Cluj. 

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice. 

Citește și: UPDATE: Persoane din lumea fotbalului, audiate la DIICOT, într-un dosar de deturnare de fonduri. Ce a declarat fostul președinte al FRF, Mircea Sandu

În acea perioadă, președintele FRF era Mircea Sandu, însă, pentru moment, nu s-a început urmărirea penală față de persoane, ci doar pentru fapte (in rem).

 

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, marți, la Digi Sport Matinal, că toți banii de la FIFA și UEFA au venit doar pe proiecte, astfel că nu știe despre ce anchetă este vorba.

“Sa vă spun un lucru. Toţi banii de la FIFA si UEFA veneau doar pe proiecte. Trimiteai un proiect complet la UEFA pe investiţii. Să spunem Mogoşoaia. Din trei milioane, UEFA putea să suporte două milioane. Nu dădea banii pe vorbă, ci pe dovezi, pe poze, pe devize. Astfel că nu-mi dau seama ce se poate ancheta. Câtă vreme nu există un document oficial, eu nu pot să mă pronunţ. Întâi trebuie ceva foarte concret, abia apoi putem spune ceva. Văd că acum vorbim de un milion de dolari, deci ce credibilitate să fie… Nu există în 24 de ani nimic care să mă incrimineze. Poate vreun denunţ, poate există vreo sesizare făcută de cei de acum de la federaţie, nu ştiu, chiar nu ştiu. Eu cred că a fost totul foarte transparent, investiţia de la Casa Fotbalului, de la Mogoşoaia, meciurile cu Grecia, tot ce s-a cheltuit.”, a declarat Mircea Sandu, pentru Digi Sport.

 

 

 

 

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă