15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDupă tragedia din clubul Colectiv, IGSU va primi noi atribuţii. Ce...

După tragedia din clubul Colectiv, IGSU va primi noi atribuţii. Ce decizie pregăteşte Guvernul

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi câteva modificări legislative, una dintre ele referindu-se la atribuţiile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, informează Mediafax.

IGSU, prin Inspectoratele de Urgenţă din fiecare judeţ, va primi dreptul să aplice amenzi între 50.000 şi 100.000 de lei pentru localurile publice care nu respectă normele de siguranţă. ISU din fiecare judeţ vor avea chiar dreptul să dispună închiderea unor asemenea localuri.

Printre unităţile vizate se numără cluburile, barurile şi restaurantele.

Modificările legislative se vor discuta în şedinţa de marţi a Executivului. Ea a fost organizată cu o zi mai devreme, pentru ca Guvernul  să poată aproba cu mai mare rapiditate acordarea de ajutoare pentru familiile celor decedaţi, precum şi pentru a discuta modificări legislative urgente solicitate de MAI şi IGSU.

O altă modificare legislativă ar putea fi şi eliminarea posibilităţii de acordare a autorizaţiilor de funcţionare a cluburilor în baza unor declaraţii pe proprie răspundere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă