20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDuşa: Până în 2017, paza aeriană va fi asigurată cu avioanele MIG...

Duşa: Până în 2017, paza aeriană va fi asigurată cu avioanele MIG 21 Lancer

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că avioanele multirol cu care va fi dotată Armata din 2015 vor fi modernizate, din punct de vedere mecanic, de partea portugheză şi de cea americană, aeronavele urmând să fie dotate cu cele mai noi sisteme electronice, transmite Mediafax.

Duşa a participat, vineri, la inaugurarea noului sediu al Muzeului Comunicaţiilor şi Informaticii, filială a Muzeului Militar Naţional “Regele Fedinand I”, aflat în cazarma Unităţii Militare 01668.

Ministrul a precizat că avioanele MIG 21 Lancer îşi consumă rezerva de zbor în următorii doi ani şi că România va trebui până în 2017 să creeze acea capabilitate militară legată de aviaţia de vânătoare pentru a putea asigura poliţia aeriană şi celelalte misiuni de luptă, respectiv atacul aer-aer şi aer-sol.

Potrivit afirmaţiilor sale până în anul 2017, paza aeriană va fi asigurată cu avioanele MIG Lancer care sunt operaţionale.

“O să dau o ştire de senzaţie de ziua aviaţiei, în data de 28 iulie, legat de avioanele de vânătoare MIG, ca să vedeţi că sunt operaţionale şi nu prezintă niciun pericol pentru piloţii militari care sunt îndrăgostiţi de ele”, a spus ministrul Apărării.

România va achiziţiona din SUA şi Portugalia 12 avioane vechi tip F-16, pentru care va plăti 628 de milioane de euro.

Cele mai citite

Concurentul chinez al Tesla a lansat un model nou mai ieftin decât cel american

Compania chineză de maşini electrice Nio a dezvăluit prima sa maşină la preţ redus, Onvo. Maşina are ca rival modelul Y de la Tesla....

PAOK Salonic poate fi din nou campioană! Trupa lui Răzvan Lucescu e la un meci de titlu

PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o cu scorul de 4-1 pe Panathinaikos Atena și a trecut pe prima poziție în campionatul...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă