16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEcaterina Andronescu câștigă definitiv procesul cu ANI

Ecaterina Andronescu câștigă definitiv procesul cu ANI

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a câştigat miercuri, la ICCJ, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind conflictul de interese, după ce instanţa supremă îi dăduse dreptate şi în cauza legată de incompatibilitate, anunță Mediafax.

În 15 mai 2012, Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu ANI privind conflictul de interese.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis atunci cererea Ecaterinei Andronescu şi a dispus anularea deciziei ANI din iunie 2011, potrivit căreia, în timpul mandatului acesteia de ministru al Educaţiei, a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat aproape 40.000 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate a declarat recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti. Acesta s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care, miercuri, i-a dat câştig de cauză senatorului PSD, decizia fiind irevocabilă.

În martie, Ecaterina Andronescu a câştigat definitiv şi procesul cu ANI legat de incompatibilitate. Instanţa supremă a dispus atunci anularea raportului în care ANI arăta că aceasta a exercitat simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi pe cea de senator.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate arăta că, în urma verificărilor, s-a stabilit că Ecaterina Andronescu a fost în incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de senator şi rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti. ANI preciza atunci că Andronescu era rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2004 şi senator din 19 decembrie 2008, fiind şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Ecaterina Andronescu a candidat duminică la alegerile europarlamentare, pe listele PSD-UNPR-PC, ea ocupând un loc eligibil.

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă