27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialEfectele secetei: Locuitorii din 29 de sate arădene au apă potabilă doar...

Efectele secetei: Locuitorii din 29 de sate arădene au apă potabilă doar câteva ore pe zi

Câteva mii de familii din 29 de sate din judeţul Arad au apă potabilă din rețea doar câteva ore pe zi, ca urmare a unei restricții la furnizare impuse de uzina locală pe fondul secetei, relatează Mediafax.

Locuitorii din comunele arădene Bocsig, Hășmaș, Archiș, Craiva și Beliu, în total 29 de sate, au apă potabilă din rețea doar câteva ore pe zi, din cauza secetei din ultimele săptămâni.

În toate cele cinci comune, furnizorul apei este o uzină din localitatea Bocsig, ai cărei reprezentanți au declarat, luni, că problemele sunt cauzate de lipsa de precipitații și dublarea consumului față de perioadele obișnuite.

Conform autorităților locale, în ultimele două săptămâni fuznizarea apei a fost oprită pe timp de noapte, pentru a se putea umple rezervoarele din sate.

Pe timpul zilei, furnizarea nu este oprită, însă consumul ridicat face ca presiunea să fie slabă, iar majoritatea familiilor nu au apă decât câteva ore.

“Problema este că din cauza lipsei ploilor oamenii își udă foarte mult grădinile, iar consumul a explodat. Rezervoarele și rețelele de care dispunem nu fac față acestui consum”, a declarat un reprezentant al Uzinei de Apă Bocsig, Vicentie Palcu.

Conform sursei citate, problema ar putea fi rezolvată în următoarele zile, pentru că meteorologii au anunțat ploi în vestul țării. Astfel, dacă localnicii nu vor mai uda grădinile, consumul va reveni la valorile normale.

Cele mai citite

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Dana Rogoz, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii a 20 de ani de relație cu Radu Dragomir

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au sărbătorit recent 20 de ani de relație, marcând acest moment special într-un mod semnificativ. Cuplul, cunoscut...

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă