10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: RADET și ELCEN explică de ce nu este căldură în Sectorul...

UPDATE: RADET și ELCEN explică de ce nu este căldură în Sectorul 6

UPDATE 22,00: Reprezentanții RADET și cei ai ELCEN se vor întâlni zilnic în ședință comună, pentru a analiza modul în care s-a derulat furnizarea agentului termic și pentru a lua cele mai bune măsuri în vederea funcționării sistemului, a declarat, marți seara, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, după întâlnirea avută cu conducerea celor două companii. Grigorescu i-a convocat marți, la minister, pe oficialii ELCEN și RADET, la solicitarea primarului general Răzvan Sava, în urma întreruperii furnizării agentului termic în mai multe zone din Capitală, începând de duminică.

Locuitorii cartierului Drumul Taberei vor avea apartamentele încălzite la parametri optimi cel târziu în cursul zilei de miercuri, temperatura din calorifere urmând să crească gradual din noaptea de marți spre miercuri, a anunțat primarul general interimar Răzvan Sava, după întâlnirea cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu.

Potrivit unui comunicat al municipalității, la întâlnirea care a avut loc marți au participat și conducerile RADET și ELCEN și s-a stabilit că începând de miercuri cele două entități să lucreze unitar pentru furnizarea în parametri optimi a agentului termic în Capitală.

RADET și ELCEN vor comunica zilnic atât Ministerului Energiei, cât și Primăriei Capitalei cantitățile de agent termic livrat populației, eventualele situații de criză sau avarie fiind gestionate unitar de cele două structuri.

“Prioritatea RADET și ELCEN este aceea de a asigura căldură în locuințele bucureștenilor, dincolo de problemele de ordin tehnic și financiar cu care se confruntă cele două entități. Se va lucra în comun pentru a livra un serviciu de calitate către populație”, a spus primarul general Răzvan Sava.

UPDATE 21,00: Situația alimentării cu căldură se ameliorează și va reveni la normal de miercuri dimineața pentru abonații din cartierele bucureștene Militari și Drumul Taberei, a declarat marți, pentru Agerpres, directorul general adjunct al RADET București, Marian Agiu.

“Situația alimentării cu căldură se ameliorează din această seară și va reveni la normal din dimineața zilei de 6 ianuarie pentru abonații din cartierele Militari și Drumul Taberei. De către RADET București au fost întreprinse numeroase intervenții la ELCEN în perioada acestor zile pentru a ni se furniza din CET Vest parametrii solicitați”, a spus Agiu. Potrivit acestuia, RADET București nu a avut avarii în rețeaua primară în perioada 31 decembrie 2015 — 5 ianuarie 2016.

“Faptul că abonații noștri au în apartamentele din imobilele alimentate de noi temperaturi cu 5, 6 sau 7 grade Celsius mai mici decât este normal pentru această perioadă, în care temperaturile exterioare sunt cuprinse între—2 și—10 grade Celsius, este cauzat de faptul că ELCEN ne furnizează agentul termic la parametri mai scăzuți cu 10% față de cerințele noastre în aria pe care o alimentăm din CET Vest, adică în cartierele Drumul Taberei și Militari. Menționez că RADET București nu a fost informat că în CET Vest sunt sau au fost probleme tehnice în această perioadă. Pentru a asigura cu căldură abonații noștri din dimineața zilei de 4 ianuarie am micșorat aria deservită de CET Vest, fapt ce a făcut să crească puțin temperaturile din apartamente”, a menționat Agiu.

UPDATE 16,15:  Compania ELCEN a avut o avarie la centrala București Vest, a anunțat, marți după-amiază, ELCEN.

În data de 4 ianuarie, la ora 11:25, la CTE Bucureşti Vest s-a oprit din funcţionare CAF-ul nr. 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest CAF (cazan de apă fierbinte), utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

Înainte de această avarie, agregatul producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE Bucureşti Vest, adică mai puţin de 10 la sută din producţia centralei, destinată municipiului Bucureşti, mai precis cartierelor Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei.

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilităţi de producţie a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE Bucureşti Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condiţiilor de confort termic locuitorilor Bucureştiului.

Aceste capacităţi de producţie sunt în continuare disponibile şi neutilizate, susține ELCEN. Pe de altă parte, începând de marți, ora 18, ELCEN mai pune la dispoziţia RADET încă 140 Gcal/h, ca urmare a comenzii de pornire a blocului nr. 5 de la CTE Bucureşti Sud.

Mai multe zone din Sectorul 6 al Capitalei sunt afectate de furnizarea defectuoasă a încălzirii şi apei calde de consum, începând de luni, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) din CET VEST, a transmis Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET), într-un comunicat remis redacţiei.

Astfel, RADET a precizat că deşi au solicitat o temperatură de 103°C, cea livrată de ELCEN este de 93-96 °C. Mai mult, debitul livrat este de 3400 t/h ∆p, deşi este necesar un debit de 4200 t/h ∆p.

Astfel, au fost afectate mai multe zone din cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov, cât şi din cartierul Militari, în perimetrul străzilor Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii.

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă