18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Elena Udrea, audiată la ÎCCJ, în dosarul Gala Bute. Ce a...

UPDATE: Elena Udrea, audiată la ÎCCJ, în dosarul Gala Bute. Ce a declarat la ieșirea de la Instanța Supremă

UPDATE 16.16: Elena Udrea a declarat la ieșirea de la audieri că a primit note referitoare la suspiciuni referitoare la activitatea unui angajați ai ministerului. i-am dat afară pe toți. 

În dosar, toate acuzațiile sunt pentru Elena Udrea.

Acum, cu ultimele dosare, am aflat și noi ce șpăgi se dau.

UPDATE 15.49: Fostul ministru Elena Udrea a izbucnit în lacrimi, în timpul audierii la ÎCCJ, în dosarul „Gala Bute”, potrivit Agerpres.

În declaraţia dată în sala de judecată, Udrea a negat acuzaţiile care i se aduc şi a spus că ea nu a făcut altceva decât să continue proiectele predecesorilor săi din minister. La un moment dat, Udrea a relatat faptul că a avut o relaţie extrem de apropiată de Ana Maria Topoliceanu, cea care a denunţat-o în acest dosar, şi a explicat modul în care a numit-o la conducerea Companiei Naţionale de Investiţii. 

„Nu am primit sume de bani de la ea. A fost singurul om pe care l-am susţinut într-o funcţie publică. Nimeni din anturajul meu sau din familia mea nu a fost angajat cu sprijinul meu. Amândouă am fost în Baroul Bucureşti şi am fost prietene până în noiembrie 2014. Relaţia a fost extrem de apropiată până în vara anului 2012, ulterior s-a răcit”, a declarat Udrea. 

Elena Udrea a mai spus că Ana Maria Topoliceanu a ajutat-o în timpul campaniei electorale din anul 2008 şi apoi a coordonat activitatea organizaţiei PDL Bucureşti. 

„După alegerile din 2008, am fost numită ministru şi Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susţin pentru o funcţie publică şi am luat-o consilier personal, deşi poate că nu m-ar fi refuzat partidul să o susţin pentru o altă funcţie. A lucrat şi în campania din 2009 şi, după ce am devenit ministru al Dezvoltării, am avut o discuţie destul de dură, în care mi-a reproşat că puteam să fac mai mult pentru ea. După acea discuţie am numit-o director la Compania Naţională de Investiţii. Consider că a fost un director bun”, a precizat Elena Udrea, care a izbucnit apoi în plâns. 

Judecătorii au fost nevoiţi să ia o scurtă pauză, pentru ca fostul ministru să se liniştească

—————-

Deputatul Elena Udrea este audiată, marți, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), în dosarul „Gala Bute”, în care este inculpată pentru luare de mită și abuz în serviciu, potrivit Digi24.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

 

 

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă