10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialElena Udrea: Doamna Kovesi a avut de câștigat popularitate din arestarea mea

Elena Udrea: Doamna Kovesi a avut de câștigat popularitate din arestarea mea

Elena Udrea a declarat, duminică seară, pentru B1 TV, în primul interviu de la ieșirea din penitenciarul Târgșor, că șefa DNA, Laura Codrușa Kovesi a crescut în sondaje după ce a arestat-o pe ea. 

De asemenea, deputata a subliniat că uneori oamenii spun tot ce își doresc procurorii din cauza că sunt terorizați de arestul preventiv. 

"Constat că acei care pot decide asupra libertății cuiva își fac imagine cu acest instrument care este arestarea preventivă. Nu poți să arestezi un om preventiv, fără să-l judeci. Acum este o adevărată competiție. Cine arestează mai mulți. Așa cum spunea Kovesi, ÎCCJ a dat tonul în România. Arestul preventiv nu folosește decât la a teroriza oamenii. Oamenii sunt înspăimântați de arestul preventiv. Unii declară tot ce își doresc procurorii.  Nu contează cât a terorizat oamenii fie pentru a recunoaște fapte pe care le-au făcut, dar și un instrument pentru ca oamenii să recunoască lucruri pe care nu le-au făcut sau să spună lucruri pe care DNA au nevoie să le știe. Este un instrument prin care cei care își doresc imagine și în același timp se dă un semnal clasei politice. Cei din penitenciar spunea dacă Elena Udrea a fost arestată, ce șanse avem noi să rezistăm în fața acestui val? Sunt înspăimântați de arest preventiv și oricine este chemat și pe masă i se pun cătușele declară orice vor procurori", a declarat Elena Udrea.

Udrea a precizat că Kovesi a crescut în sondaje după arestarea ei. De asemenea, Elena Udrea a recunoscut că tocurile și poșetele au umbrit prestația sa de ministru al Turismului, unde, consideră ea, a făcut o treabă foarte bună.

"Trebuie să recunosc că țintind către Elena Udrea, Kovesi a țintit corect .Recunosc și îmi asum că nu am reușit să echilibrez opinia publică despre imaginea mea. Tocurile și poșetele au umbit prestația mea de ministru. Arestându-mă pe mine a avut de câștigat în popularitate. Doamna Kovesi arestându-mă pe mine a crescut în sondaje, și asta nu o spun eu, i-a crescut popularitatea", a mai adăugat fosta ministră. 

Elena Udrea se află în arest la domiciliu în dosarul ”Gala Bute” în care este cercetată pentru abuz în serviciu și luare de mită. 
 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă