15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Elena Udrea, speriată din cauza unei scrisori, vrea să fie eliberată

UPDATE: Elena Udrea, speriată din cauza unei scrisori, vrea să fie eliberată

Elena Udrea a fost dusă de la Penitenciarul Târgșor la instanța supremă, care va judeca o contestație a acesteia la decizia de prelungire a arestului preventiv, avocatul fostului ministru spunând că aceasta este îngrijorată din cauza scrisorii de amenințare primite în penitenciar.

Elena Udrea a fost dusă de la penitenciarul de femei de la Târgșor, din județul Prahova, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), pentru a da declarații în fața magistraților care judecă o contestație a acesteia la decizia de prelungire a arestului preventiv. Elena Udrea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul ICCJ.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a confirmat că aceasta a primit o scrisoare de amenințare, prin care era anunțată că un deţinut ar fi fost plătit să o înțepe cu un ac infectat cu virusul HIV. Avocatul a spus că Elena Udrea ”avea o îngrijorare generată de acestă scrisoare”. Întrebat care este starea de spirit a Elenei Udrea astăzi, în comparație cu alte dăți, în condițiile în care când a fost adusă la instanță nu a zâmbit și era supărată, Striblea a spus că supărarea este generată ”de situația scrisorii de amenințare” pe care fostul ministru a primit-o la Penitenciarul Târgșor.

”Poate că această supărare de fapt este îngrijorarea generată de situația scrisorii și sigur că un om care se află într-un mediu pe care nu-l controlează, într-un mediu în care nu are protecția pe care și-o dorește, are această temere și s-ar putea ca starea ei de spirit să fie fundamental afectată de această chestiune”, a declarat avocatul, precizând că la Penitenciarul Târgșor a fost declanșată o anchetă în cazul scrisorii de amenințare primită de Elena Udrea.

De asemenea, întrebat despre o afirmație a Elenei Udrea potrivit căreia nu va mai ieși din închisoare, el a spus că aceasta se referă la faptul că în toate încheierile pe care le-a avut până acum se vorbește despre existența unui pericol pentru ordinea publică pe care l-ar genera lăsarea sa în libertate.

Deputata Elena Udrea, aflată în arest preventiv în dosarul ”Gala Bute”, află, marți, dacă va rămâne în penitenciar. 

Citește și: Elena Udrea: Nu mai bine mă bateți cu pietre în piața publică?

Fosta ministră Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului “Gala Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Deputata a fost transferată săptămâna trecută la Penitenciarul Târgșor, unde va rămâne timp de 21 de zile în carantină. 

Unul din avocaţii lui Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat că merge cu încredere în faţa completului de judecată al ÎCCJ, care va analiza contestația fostei ministre. 

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă