14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialElena Udrea face acuzații, după ce a fost pusă sub control judiciar...

Elena Udrea face acuzații, după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care este implicată și fiica lui Traian Băsescu: Cei care au trecut în barca actualului preşedinte sunt ocoliţi de acţiunile Justiţiei

Deputatul Elena Udrea susține că persoanele „care au trecut în barca actualului preşedinte” sunt ocolite de acțiunile justiției, în timp ce oamenii care au rămas lângă președintele Traian Băsescu sunt „hăituiți”, potrivit News.ro.

Vineri, Elena Udrea s-a prezentat la Secția 2 de Poliție, pentru stabilirea programului de supraveghere în cadrul controlului judiciar impus, joi, de procurorii DNA, într-un dosar care vizează finanțarea campaniei prezidențiale din 2009.

„Cei care au trecut în barca actualului preşedinte şi reprezintă astăzi puterea, prin Klaus Iohannis, şi anume liderii PNL, sunt ocoliţi în mod evident, în ciuda tuturor denunţurilor, în ciuda solicitărilor de a fi aduşi – şi mă refer la doamna Gorghiu acum – de a fi chemată ca martor, sunt ocoliţi de acţiunile justiţiei, în timp ce cei care au rămas lângă Traian Băsescu şi astăzi sunt ţintele acţiunilor DNA şi hăituiţi”, a declarat Elena Udrea.

Totodată, ea a afirmat că i s-au făcut atât de multe dosare încât nici nu și le mai amintește, în timp ce foştii ei colegi de guvern, „care au plecat cu Klaus Iohannis”, au avut parte de același tratament.

Elena Udrea a fost pusă, joi, sub control judiciar în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, fiind acuzată de cinci infracţiuni de spălare de bani. În acelaşi dosar, a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu.  Ea este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani.

Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză, au fost inculpaţi fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale se realiza prin încheierea unor contracte fictive cu societăţi care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, susţin procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă