16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialElena Udrea susține că Dorin Cocoș nu a făcut denunț împotriva ei...

Elena Udrea susține că Dorin Cocoș nu a făcut denunț împotriva ei și cronologia din dosar este greșită

UPDATE: Elena Udrea a petrecut, joi, şapte ore pentru a-şi citi dosarul în Comisia juridică, afirmând la final că faptele de care este acuzată "nu sunt reale", iar procurorii au reţinut date imprecise şi greşite.

Udrea a susţinut că nu a reuşit să îl citească pe tot, urmând să revină şi vineri, înainte de şedinţa Comisiei juridice, care urmează să întocmească un raport.

În ceea ce priveşte fapte legate de Bogdan Buzăianu, fondatorul Energy Holding, Udrea susţine că procurorii au greşit "cronologia". "Cinstit mi se pare că, cel puţin fapta legată de domnul Buzăianu, cronologia este, aşa cum procurorii o reţin, greşită, este imprecisă. Tot nu am înţeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei şi nici când s-ar fi remis. (…) Toţi cei care dau declaraţii în dosar, sau aproape toţi, încearcă să se extragă cu totul din ceea ce ar putea să fie acuzator. Dacă aş fi fost chemată să dau declaraţii, şi nu s-ar fi preferat această nebunie şi circ cu arestarea mea preventivă, aş fi lămurit procurorii", a spus aceasta.

Udrea a precizat că nu există un denunţ al lui Dorin Cocoş împotriva ei, aşa cum s-a speculat în presă, singurul denunţ din dosar fiind cel al Anei Maria Topoliceanu, în privinţa vilei din Eforie. "Şi acolo sunt evazive şi imprecise conexiunile pe care le fac procurorii şi declaraţiile pe care le fac părţile pe care am apucat să le citesc", a spus aceasta.

Întrebată dacă în acest caz se face vinovată de fals în acte, Udrea a spus că nu putea trece în declaraţia de avere "ceva ce nu era" al ei.

"Cum pot să fiu pericol social începând de săptămâna viitoare încolo în condiţiile în care nu vorbim de o faptă presupus a fi săvârşită astă-vară, ci presupusă a fi săvârşită acum cinci, şase ani. Arestul preventiv este pentru a preveni ceva, deci ce să prevenim? Este clar că este o acţiune care nu are nicio legătură cu nevoia de a clarifica eventual nişte acuzaţii, ci cu dorinţa de a mai aresta încă o dată şi încă o dată pe Elena Udrea", a spus deputatul.

———–

Elena Udrea a mers, joi, la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a-şi consulta noul dosar, în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii, potrivit digi24.ro. 

Deputata a afirmat că nu vrea să se pronunţe până ce nu află acuzaţiile, având în vedere că toate informaţiile le are din presă, iar din comunicatul DNA nu a "înţeles foarte bine despre ce este vorba".

Dosarul vizează vânzarea și renovarea unei vile din Eforie Sud, dar și un contract între Hidroelectrica și o firma privată, pentru care Elena Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari.

Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

”În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru al Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA", a precizat DNA.

Anchetatorii susţin că, pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, Elena Udrea a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3,8 milioane de dolari şi o creanță de 900.000 de euro, pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă