13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialElena Udrea se apără, pe Facebook, în dosarul ”Gala Bute”

Elena Udrea se apără, pe Facebook, în dosarul ”Gala Bute”

Fosta ministră a Turismului, Elena Udrea, a scris pe Facebook, în ziua primului termen de judecată în dosarul ”Gala Bute” că este nevinovată și că dosarul ar trebui să ne numească ”Elena Udrea”, întrucât procurorii au ”îngrămădit” acuzații la adresa ei. 

”De astăzi dosarul în care am fost 72 de zile arestată este public. Numit incorect şi pe nedrept Gala Bute, ( faţă de campionul Lucian Bute), în realitate ar trebui să fie Dosarul Elena Udrea, pentru că este un dosar în care procurorii au îngrămădit în mare viteză acuzaţii diverse la adresa mea, ţintă fiind fără dubii arestarea”, a scris Udrea. 

Citește și: ÎCCJ judecă, vineri, primul termen în dosarul ”Gala Bute”. Udrea își susține, în continuare, nevinovăția

De asemenea, Elena Udrea a argumentat că persoanele care au făcut denunțuri împotriva au urmărit reducerea pedepsei. 

”Abuz în serviciu în condiţiile în care nu se precizează ce anume am făcut eu defectuos, ori nu am făcut deloc deşi ar fi trebuit să fac, în ceea ce priveşte implicarea MDRT în Gala Bute. Trei luări de mită, pentru care singurele probe sunt declaraţiile, mai greu sau mai uşor date de foşti colaboratori, care fiind puşi în faţă probelor şi cu ameninţarea arestării, sfârşesc prin a recunoaşte că au luat bani, dar evident, nu pentru ei ci pentru şef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea şi, pentru ei în loc de o pedeapsa întreagă, reduceri succesive ale acesteia! Vă dau un exemplu pe care îl puteţi înţelege mai uşor: dacă o asistenţă medicală care lucrează cu un mare profesor este prinsă că a luat bani de la pacienţi şi are de ales între a fi arestată şi condamnată şi a spune că îi dădea de fapt banii profesorului, astfel rămânând liberă şi eventual chiar cu o pedeapsa mult redusă şi chiar fără executare la final, ce credeţi că va face?”, a subliniat Udrea. 

Fosta ministră a asigurat că se va apăra cu ”toate armele” în fața acuzațiilor care i se aduc. 

”De astăzi, pot vorbi liber despre acest dosar, despre acuzaţii, probe şi presiunile făcute de procurori pentru a obţine declaraţii împotriva mea, care continuă şi acum. Fiţi siguri că mă voi apară cu toate armele, nu pentru că mă consider în general un politician fără greşeli ci, pentru că acest dosar este proba justiţiei de tip nou, în care delaţiunea este suficientă în inculparea şi arestarea unui om”, a conchis Udrea. 

Fosta ministră Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului “Gala Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă