18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialElicopter SMURD părbușit în R. Moldova.Dorin Chitoarcă: Uneori zici că e blestem...

Elicopter SMURD părbușit în R. Moldova.Dorin Chitoarcă: Uneori zici că e blestem să nu meargă bine lucrurile între cele două maluri ale Prutului

Primarul Chișinăului, Dorin Chitoarcă, transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului aviatic. Edilul capitalei Republicii Moldova consideră accidentul ”o jetfa pe altarul Unirii”.  ”Astăzi ploaia a "înecat" un echipaj SMURD, cel mai probabil această a fost cauza”, a scris Chitoarcă pe Facebook. 

 

”Este oribil ceea ce s-a întâmplat. O tragedie care m-a lăsat fără cuvinte. Uneori zici că e blestem să nu meargă bine lucrurile între cele două maluri ale Prutului. Cei care au dorit să facă bine, să salveze încă o viață de om, după ani la rând și-au riscat viață salvând vieți omenești, nu au avut cum să se salveze pe ei înșiși.

Personal percep ceea ce s-a întâmplat că fiind o jetfa pe altarul Unirii, pe altarul reîntregirii neamului românesc sau cel puțin a integrării europene a Republicii Moldova. La fel că jertfă celor împușcați în '40 la ocupație, a celor deportați în '41 și '49, a celor închiși în GULAG-ul sovietic, la fel căajertfa Doinei și a lui Ion, a celor de la 7 aprilie 2009, a lui Victor Nour, tânărul omorât la Iași s.a. 
 Astăzi ploaia a "înecat" un echipaj SMURD, cel mai probabil această a fost cauza. 
 Fără supărare, de multe ori am impresia că răutatea care a început să prevaleze în ultima vreme, nu ne permite să deosebim adevăratele tragedii și probleme grave cu care ne confruntăm, de problemele de zi cu zi și alte lucruri care ne mai complică viața”, scrie Chitoarcă pe facebook. 

Inundații în Moldova

”Zilele trecute nu a fost bine, s-au "înecat" câteva străzi și intersecții zilele trecute, dar și mai multe automobile. Da, ne-a deranjat, da, avem de suferit. Dar toată Europa e sub ape, zilnic sunt reportaje despre orașe blocate și umplute la propriu de pietre și noroi din Germania, Franța. Schimbările climatice își fac mendrele (dacă vrem să înțelegem care este una din cauzele principale și care apăsa din ce în ce mai mult). Și la noi pe 31 seara a plouat în 2 ore cât pentru o luna. Este că și cum ai încerca să bei în două ore cantitatea de apa pe care o bei în mod normal într-o luna. Reușește cineva? 
 Plouă și în în continuare. Cine știe ce ne mai așteaptă și în continuare, mai ales cu infrastrastructura insuficiență, veche și complet uzată pe care o avem. 
 Ambele situații s-au întâmplat din cauza naturii, din cauza schimbărilor acesteia la care a contribuit omul prin iresponsabilitate față de planetă (acesta este însă un alt subiect)”.

La Primăria din Chișinău se va coborî drapelul în bernă

”Însă chiar dacă s-a întâmplat din cauza naturii, diferență constă însă faptul infrastructura, lucrurile pot fi reparate, pot fi reconstruite, ceea ce s-a mai făcut, se face și se va face și în viitor, pe când viețile omenești-NU.  
 Nu pot fi nici recuperate, nici înlocuite, nimic. 
 Condoleanțe familiilor, rudelor și apropiaților, tuturor Iesenilor și tuturor românilor. 
 Vom coborî drapelul în bernă la Primăria Chișinău, mâine, vineri, 3 iunie. 
 Dumnezeu să-i odihnească! ”, mai scrie edilul Chișinăului

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă