10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialEnergia electrică va fi mai ieftină cu 8 până la 11 procente,...

Energia electrică va fi mai ieftină cu 8 până la 11 procente, în Republica Moldova

Energia electrică a fost ieftinită pentru cetăţenii Republicii Moldova. Autoritatea de reglementare în domeniu a decis, conform publika.md, ca această situaţie să intre în vigoare de la 1 Aprilie, şi să nu se modifice până în primăvara lui 2017.

Chiar dacă este posibil ca operatorii din domeniu să nu fie de acord cu decizia, ANRE precizează că va apăra, chiar şi în instanţă, acest deziderat. Având în vedere faptul că există diverşi operatori de distribuţie a energiei electrice, este posibil ca terifele să sufere ajustări în minus în mod diferit. Astfel, locuitorii din centrul şi sudul ţării vor plăti tarife cu 11% mai puţin, iar cei din nord, cu 8% mai puţin, au arătat reprezentanţii Autorităţii.  "Noi am stopat sângerarea din cauza devierilor financiare pentru operatori. Devierile cauzate de raportul dintre leu şi dolar în ianaurie au fost incluse in tarif. Cu referire la devierile istorice, suntem în plin proces de discuţie şi este implicat şi Guvernul pentru a găsi o soluţie", a spus reprezentantul ANRE, Sergiu Ciobanu. 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă