9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialEpava PLANORULUI prăbușit nu a putut fi recuperată din munți. Vezi motivele

Epava PLANORULUI prăbușit nu a putut fi recuperată din munți. Vezi motivele

Resturile planorului care s-a prăbuşit în urmă cu aproape patru luni, în Masivul Postăvarul, nu au putut fi recuperate, informează Mediafax.

Echipele de intervenție au vrut să folosească pentru această operațiune un elicopter, dar el nu a putut decola din cauza plafonului de nori. Epava a rămas în locul în care a fost găsită sâmbătă.

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, a declarat că epava planorului va rămâne în continuare la locul prăbuşirii şi în cursul nopţii de luni spre marţi, deoarece nu a fost posibilă ridicarea ei cu ajutorul unui elicopter din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"Elicopterul care urma să ridice epava nu a putut interveni pentru că plafonul de nori este la 600 de metri altitudine, adică foarte jos. S-a contramandat acţiunea pentru ziua de astăzi (n.r – luni)“, a spus Mohaci.

Planorul a fost găsit la aproximativ două ore de mers faţă de Cabana Postăvatul, locul de unde planorul a fost lansat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, a spus că epava planorului va fi păzită pe timpul nopţii de către jandarmi montani, aceasta fiind a treia noapte în care se asigură pază la locul prăbuşirii planorului.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că imediat după găsirea epavei şi a cadavrului pilotului Mircea Crăciun s-au format echipe de cercetare la faţa locului, ancheta fiind coordonată de Parchet şi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, împreună cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Braşov – Serviciul Criminalistic şi IGPR – Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu specialişti din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

La acţiuni au mai participat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, ISU Braşov şi Salvamont Braşov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă