10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Teodorovici și Nica au depus jurământul pentru Ministerele de Finanțe...

GALERIE FOTO. Teodorovici și Nica au depus jurământul pentru Ministerele de Finanțe și Fonduri Europene. Cum a reacționat fostul președinte Băsescu

UPDATE: Băsescu,o nouă reacție la numirea lui Teodorovici la Ministerul Finanțelor

UPDATE: Marius Nica a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

UPDATE: Eugen Teodorovici a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor.

UPDATE: Ceremonia de învestire în funcțiile de ministru al Finanțelor și ministrul al Fondurilor Europene a început, în jurul orei 11.00.

La ceremonie participă președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, precu și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul prin care îl revocă din funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Eugen Teodorovici. De asemenea, șeful statului a demnat decretul prin care Teodorovici este numit ministru al Finanțelor, informează Administrația Prezidențială.

Tot luni, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Marius Nica.

——–

Eugen Teodorovici și Marius Nica depun, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 10.00.

Citește și: Băsescu îl roagă pe Iohannis să rămână cel din 16 noiembrie 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii. Victor Ponta menţiona că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Victor Ponta “au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării” noului ministru de Finanțe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, şi că la conducerea MFE va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica, a precizat Administraţia Prezidenţială. 

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă