16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEuroparlamentar PNL sesizează Comisia Europeană cu privire la modificarea legislaţiei românești

Europarlamentar PNL sesizează Comisia Europeană cu privire la modificarea legislaţiei românești

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat, duminică, că va sesiza Comisia Europeană și Congresul Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg legat de faptul că legislația privind administrația locală a fost modificată, astfel încât jumătate din orașele și comunele din România rămân fără 50% din banii de la Guvern, informează Mediafax.

"În aceste condiții, voi sesiza Congresul Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, astfel încât, în urma dezbaterilor de aici, problemele din România să fie prinse în următorul raport de monitorizare a situației din statele membre", a transmis europarlamentarul.

Daniel Buda, co-președinte al PNL Cluj, a susţinut că Liviu Dragnea și Victor Ponta au modificat legislația, astfel încât mai mult de jumătate din comunele și orașele din România sunt condamnate la subdezvoltare și trebuie ”să stea cu mâna întinsă la acești vătafi”, conform unui comunicat de presă transmis duminică.

Buda mai susţine că toate programele și proiectele, inclusiv cele finanțate din fonduri europene, vor fi blocate din cauza lipsei cofinanțării, în condițiile în care banii de la Guvern sunt cu peste 50 la sută mai puțini comparativ cu anul trecut.

Totodată, potrivit acestuia, şi Comisia Europeană va fi sesizată asupra "dezastrului provocat de către Liviu Dragnea" în administrația publică locală.

”Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu poate ignora situația dezastruoasă din România!", a adăugat Daniel Buda. 

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă