21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialEUROVISION 2015. Trupa Voltaj a câștigat finala Eurovision România (FOTO)

EUROVISION 2015. Trupa Voltaj a câștigat finala Eurovision România (FOTO)

EUROVISION 2015. Trupa Voltaj câștigat Selectia Națională, cu 24 puncte. Ei au obținut de la public 4707 voturi, respectiv 12 puncte, clasându-se, astfel, pe locul 1.

”Sunt convins că și juriul și publicul a votat cu sufletul și ne bucurăm că mesajul nostru se face auzit și în Europa”, a transmis solistul trupei Voltaj, Călin Goia.

Locul doi a fost luat de Luminița Anghel, iar locul trei a fost ocupat de Ovidiu Anton, cu 15 puncte.

Finala Eurovision România 2015 a avut loc la Sala Polivalentă din Craiova şi a fost transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional duminică, începând cu ora 20.30.

EUROVISION 2015.  Deschiderea a fost făcută de Călin Goia şi colegii lui de la Voltaj, care o iau "De la capăt" cu o nouă participare la Eurovision, urmaţi de cei din trupa Băieţii ("Dragostea în lanţuri") şi Tudor Turcu ("Save Us"). Apoi, în finala naţională se schimbă ritmul şi se trece la "Chica latina", interpretată de Aurelian Temişan şi Alexa, informeaya Mediafax.

În continuare, Rodica Aculova a cântat despre lumina ei ("My Light"), Blue Noise au încercat să convingă publicul că "Love Won't Run Away", iar Ovidiu Anton, aflat pentru a patra oară la Eurovision România, a încercat să demonstreze audienţei că este un supravieţuitor ("Still Slive").

A opta a intrat în concurs Lara Lee. Astfel, la încheierea finalei, artista va afla dacă "Superman" va avea forţa să o trimită la Viena sau dacă ritmul disco va fi suficient de convingător pentru a-i scoate câştigători pe cei de la Super Trooper ("Secret Place").

"A Million Stars" a fost interpretată de Luminiţa Anghel, la 10 ani de la urcarea pe podiumul Eurovision Song Contest, când a reprezentat România la Kiev. Luminiţa Anghel a fost urmată de Cristina Vasiu, care a interpretat "Nowhere" pe scena Eurovision de la Craiova.

Concursul s-a încheiat cu povestea de dragoste a suedezilor de la CEJ ("We Were In Love").

Lista completă a celor 12 melodii calificate:

§  A million stars  – Luminiţa Anghel

§  Chica latina – Aurelian Temişan feat. Alexa

§  De la capăt –  Voltaj

§  Dragoste în lanţuri – Băieţii

§  Love won’t run away – Blue Noise

§  My light  – Rodica Aculova

§  Nowhere – Cristina Vasiu

§  Save us  – Tudor Turcu

§  Secret place – Super Trooper

§  Still alive – Ovidiu Anton

§  Superman – Lara Lee

§  We were in love – CEJ

 

Cele mai citite

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă