10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialEvazioniştii din comerţul electronic, în vizorul poliţiştilor. Prejudiciul, peste 100 milioane lei

Evazioniştii din comerţul electronic, în vizorul poliţiştilor. Prejudiciul, peste 100 milioane lei

Poliţiştii efectuează, luni, opt percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune în domeniul comerțului cu electronice, echipamente electrice, jucării și bunuri de uz casnic. Prejudiciul în acest doar este de peste 100 de milioane de lei, conform unui comunicat remis de Poliţia Română.

În acest dosar, polițiștii vor audia şapte persoane, pe numele cărora au fost emise mandat de aducere. Astfel, anchetatorii vor decide, în ruma audierilor, dacă vor fi luate măsuri preventive.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2012-2014, mai multe persoane ar fi importat mărfuri provenite din China, pe care, prin intermediul unor societăți comerciale de tip "fantomă", le-ar fi valorificat pe piața internă, fără a le evidenția în contabilitate și fără a declara la organele fiscale veniturile obținute, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Persoanele suspectate în acest caz au produs prin evaziune fiscală un prejudiciu estimat la 101.774.000 de lei.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Ilfov, acţiunea fiind sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă