14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialEveniment tragic în Vaslui: O fetiţă de doi ani a murit după...

Eveniment tragic în Vaslui: O fetiţă de doi ani a murit după ce a căzut dintr-o căruță

O fetiţă de doi ani din județul Vaslui a murit, miercuri după-amiază, după ce a căzut din căruța, informează Mediafax.

Fetiţa se afla, împreună cu un văr de-al său, într-o căruţă a familiei pe un drum sătesc din localitatea Rediu Galian, iar la un moment dat, din cauza unui şanţ, cei doi copii s-au dezechilibrat şi au căzut, potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor vasluieni.

Haina cu care era îmbrăcată fetița a rămas agăţată de partea din faţă a căruței, iar copila a fost târâtă pe jos peste un kilometru.

Băiatul, care a suferit escoriaţii la un picior, a strigat după ajutor, iar mai mulţi localnici au intervenit pentru a opri căruţa.

Calul a fost oprit cu greutate de către localnici, iar fetița a fost urcată apoi într-o maşină şi dusă la un centru medical de permanenţă din satul învecinat. Între timp, s-a solicitat şi intervenţia unei ambulanţei, în zonă fiind trimis un echipaj de terapie intensivă mobilă, precum şi un elicopter SMURD.

”Din păcate, fetiţa nu a mai putut fi salvată, în pofida manevrelor de resuscitare făcute de către echipajul medical al ambulanţei. În acest caz, poliţiştii de la Biroul Poliţiei Rutiere Vaslui desfăşoară cercetări pentru ucidere din culpă”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În urma anchetei preliminare, poliţiştii au constatat că fetiţa de doi ani fusese lăsată nesupravegheată de către mama sa.

Cele mai citite

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă