20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSe închide podul de la Agigea. Cât vor dura reparațiile

Se închide podul de la Agigea. Cât vor dura reparațiile

După aproape șapte ani, lucrările de reparație a podului de la Agigea, care traversează canalul Dunăre-Marea Neagră și face legătura între Constanța și stațiunile din sudul litoralului, vor lua sfârșit, iar restricțiile de circulație vor fi ridicate.

În prezent, se circulă doar pe cele două benzi centrale ale podului, iar viteza este limitată la 50 km/oră, așa că și în acest sezon, care mai are puțin și ajunge la final, aici s-au format cozi de mașini pe kilometri întregi.

La anul însă situația va fi cu totul alta. „Podul de la Agigea se va închide pe 12 septembrie, pentru că acum încă este vreme bună și există interes din partea turiștilor. În trei luni de zile se vor executa lucrările necesare, astfel încât la sfârșitul anului să se poată circula pe toate cele patru benzi”, a declarat pentru România liberă directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

El a explicat că lucrările vor continua cu executarea protecției anticorozive, finalizarea lor totală fiind prevăzută pentru luna septembrie 2017, însă ele nu vor mai afecta traficul rutier, care se va desfășura normal. Această soluție de deblocare a lucrărilor a fost convenită după luni de negocieri cu constructorul german.

Lucrările de consolidare a podului de la Agigea au început în 2011, atunci când la conducerea Ministerului Transporturilor era Anca Boagiu.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă