7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialExcursie cu deznodământ tragic pentru băiatul de 14 ani, dispărut în lacul...

Excursie cu deznodământ tragic pentru băiatul de 14 ani, dispărut în lacul Sfânta Ana

Elevul de 14 ani din Ungaria căutat de pompieri şi scafandri în Lacul Sfânta Ana, unde s-a scăldat alături de colegi, a fost găsit, joi, înecat, relatează Mediafax

Astfel, băiatul venit cu un grup din Ungaria în excursie în Harghita și dat dispărut după ce nu a mai ieșit din apă, a fost căutat de zeci de pompieri, jandarmi, polițiști, precum și de cinci scafandri, trei veniți din județul Covasna și doi de la Serviciul Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Județean Hargita.

Miercuri seară, pentru a permite desfășurarea căutărilor pe timp de noapte, de la ISU Harghita a fost adusă o autospecială cu generatoare puternice și cu reflectoare, căutările fiind oprite în jurul orei 23.30.

Citeşte şi: Un băiat de 14 ani a DISPĂRUT în apele lacului Sfânta Ana

Joi dimineață, la ora 8.00, jandarmii au balizat zona din jurul pontonului, iar scotocirea lacului a fost reluată de către cei cinci scafandri și de zece subofițeri de la Detașamentul Miercurea Ciuc, cu două bărci pneumatice. În paralel, jandarmii au organizat o căutare terestră în jurul lacului, dar copilul nu a fost găsit.

Ovidiu Dudu a afimat că, în jurul orei 10.30, un subofițer pompier aflat într-una dintre bărci a zărit “ceva” la o depărtare de 10-15 metri de ponton și a chemat scafandrii, care au reperat şi scos la suprafață trupul băiatului înecat în Lacul Sfânta Ana.

“Așteptăm să vină cei de la Medicina Legală și polițiștii de la Criminalistică, pentru a continua ancheta. Trupul elevului va fi dus la Morga Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, unde va fi necropsiat, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat șeful Centrului Operațional al ISU Harghita.

Grupul de 36 de copii din Ungaria, elevi din clasele V-VIII, dintr-o localitate aflată în apropierea orașului Budapesta, și cei nouă însoțitori ai lor au venit în excursie în Harghita duminică, pentru o săptămână, fiind cazați în localitatea Aita Mare, în județul vecin, Covasna.

Miercuri, au vizitat Lacul Sfânta Ana și una dintre însoțitoarele grupului le-a dat voie elevilor să se scalde în lac.

Când cerul s-a înnorat și vremea a început să se înrăutățească, însoțitoarea le-a cerut copiilor să iasă din apă. Elevii au ieșit, mai puțin băiatul în vârstă de 14 ani, care nu a mai fost văzut nici înotând, nici alături de ceilalți colegi, hainele acestuia fiind pe mal.

Potrivit reprezentantului ISU Haghita, din discuțiile pe care le-a purtat cu însoțitorii, elevul știa să înoate și era voinic, având o constituție atletică, bine legat și înalt de un metru și optzeci de centimetri.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă