25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialExecuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești - Laminorului, finalizată

Execuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești – Laminorului, finalizată

Execuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești – Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secțiunea Parc Bazilescu – Străulești, a fost finalizată, a anunțat, vineri, Metrorex, potrivit Agerpres. 

Conform sursei citate, în prima parte din 2016, structura tunelelor se estimează că va fi gata, iar termenul preconizat pentru finalizarea secțiunii Parc Bazilescu — Străulești este al doilea semestru al anului viitor.

“În data de 3 septembrie 2015, s-a finalizat execuția celui de-al doilea tunel pe interstația Străulești — Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secțiunea Parc Bazilescu — Străulești, în lungime de 607 metri, lucrare executată cu echipamentul de săpat tuneluri — Tunelling Boring Machine, botezat ‘Sfânta Parascheva’, care a spart peretele mulat și a intrat în stația Laminorului în jurul orei 14,00”, se menționează în comunicatul companiei de transport subteran.

Potrivit sursei citate, execuția celui de-al doilea tunel de pe interstația Străulești — Laminorului a început pe 20 iulie 2015, iar lucrările s-au derulat în condiții tehnice și de siguranță, cu funcționarea corespunzătoare a tuturor instalațiilor care concura la realizarea acestui tip de lucrări.

“Magistrala 4: Racordul 2. Secțiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) — Străulești” este finanțată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial — “Transport” și de bugetul de stat.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă