12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Explozie de proporţii în Chişinău, la o cantină studenţească: 17 persoane,...

VIDEO. Explozie de proporţii în Chişinău, la o cantină studenţească: 17 persoane, grav rănite. Administratorii cantinei, reținuți

UPDATE 22.40: Numărul răniților a crescut la 17, a anunțat jurnal.md. 

 

UPDATE 21.10: Cei doi administratori ai cantinei studenţeşti din Chişinău în care a avut loc azi o explozie au fost reţinuţi în această seară pentru 72 de ore.

După cum relatează portalul publika.md, cei doi administratori ai cantinei sunt soţ şi soţie. Tot ce se ştie este că pe numele lor au fost deschise două dosare penale de către Procuratura din Chişinău.

UPDATE 19.20: Patru răniţi grav în urma exploziei din Chişinău. Aceştia au arsuri pe mâini şi faţă, dar le-au fost afectate şi căile respiratorii

UPDATE 17.05:  Martor al deflagraţiei din Chişinău : „A explodat de la balonul de gaz, nici nu știu de la ce, nu mai reușeam să ies”.

UPDATE 16.01: O butelie de aragaz, prima explicaţie, dată de pompieri, a exploziei

——

Explozie puternică în Chişinău, cu puţin timp în urmă. După cum transmite portalul publika.md, deflagraţia a avut loc într-o cantină studenţească de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Bulgară. Autorităţile raportează deja cel puţin 20 de răniţi. Pompierii alertaţi sunt la faţa locului.

“Este vorba despre o cantină dintr-un imobil privat. A explodat o butelie de gaz.Sunt patru persoane spitalizate. Explozia a avut loc în incinta clădirii, alte edificii nu au fost afectate, au fost distruse doar geamurile. Este o întreprindere privată şi nu vă pot spune dacă avea toate actele în regulă”, a declarat directorul Întreprinderii Municipale “Piaţa Centrală” Chişinău, Veaceslav Balan.

“A avut loc deflagraţia pe bulevardul Ştefan cel Mare 74. Patru autospeciale au fost trimise la faţa locului. Persoanele rănite au fost duse la spital. Este prematur să anunţăm cauza exploziei. Ulterior vom reveni cu detalii pentru că la faţa locului lucrează peste 20 de persoane”, arată ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

“În total au avut de suferit cel puţin 20 de persoane, printre care şi copii.Nouă ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Cei mai mulţi au suferit arsuri şi au fost transportaţi la Centrul de Combustie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveţ.

“Urmează să verificăm dacă localul dat avea actele în regulă. Vom convoca comisia Situaţiilor Excepţionale, vom evalua pagubele şi vom acorda ajutor oamenilor care au avut de suferit”, a precizat pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

“Şase ambulanţe au ajuns la Centrul de Combustie. Multe persoane sunt bandajate pe mâni, picioare, cap. Vârsta persoanelor ar fi între 30 şi 50 de ani. Doi pacienţi sunt la reanimare. Mulţi au părul ars şi arsuri de gravitate medie”, a spus corespondentul Publika TV, Maria Dimineţ.

“Ultimele informaţii arată că au avut de suferit 17 persoane. Pompierii au reuşit să salveze patru persoane când au ajuns la faţa locului”, a spus ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

“Am hotărât ca astăzi să evacuăm oamenii şi comercianţii din raza a 100 de metri de la locul incidentului. Nu vă pot explica de ce oamenii nu reacţionează prompt atunci când sunt rugaţi de poliţie să părăsească teritoriul”, a adăugat directorul Întreprinderii Municipale “Piaţa Centrală” Chişinău, Veaceslav Balan.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă