15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialINCENDIUL din clubul Colectiv din București. Trei zile de doliu național, în...

INCENDIUL din clubul Colectiv din București. Trei zile de doliu național, în memoria celor 30 de morți. NOI IMAGINI ȘI INFORMAȚII

UPDATE DUMINICĂ 17.30:Încă o tânără, care era internată la Spitalul Bagdasar Arseni, a murit, în urma rănilor suferite în incendiul din clubul colectiv. 

UPDATE DUMINICĂ 14.30: Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni. 

UPDATE DUMINICĂ 14.00: O echipă medicală din Israel oprerează la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Clubul Colectiv, urmând ca apoi, tot în cursul zilei de duminică, să ajungă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Ministrul Sănătății a dat detalii despre această colaborare.

UPDATE DUMINICĂ 13.30: Un număr de 140 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați, duminică la prânz, în spitalele Capitalei, între ei fiind unul singur încă neidentificat, la Spitalul de Arși, informează Ministerul Sănătății.

UPDATE DUMINICĂ 13.00: Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiul declanşat, vineri noapte, în clubul Colectiv, soldat cu 29 de morţi şi peste 180 de răniţi. Primii martori au fost două fete și un băiat.

UPDATE DUMINICĂ 12.00: Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium a murit în incendiul din clubul Colectiv din București. Artistul, în vârstă de 38 de ani, care a fost și membru al trupei Teuton, a ieșit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane.

Citește și: Trebuie să luptăm în stradă cu statul care ne omoară

UPDATE DUMINICĂ 11.30: Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, duminică, că 80-90 de persoane din cele 146 care sunt spitalizate la acest moment în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt în stare gravă sau critică.

UPDATE DUMINICĂ 11.00Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arși și cealaltă la Bagdasar, numărul morților ajungând astfel la 29, a declarat pentru Mediafax Raed Arafat.

UPDATE DUMINICĂ 10.45: Toate cele 27 de persoane decedate în incendiul de vineri noapte, din Clubul Colectiv, au fost identificate. Printre victimele identificate este şi un minor de 15 ania declarat Abdo Salem, şef de secţie la INML.

Duminică dimineaţă au început autopsiile, pe care legiştii intenţionează să le încheie în cursul zilei de duminică.

UPDATE 22.45Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a declarat, sâmbătă seară, că activitatea de donare va fi reluată duminică, de la ora 8.00.

Apar în spațiul public noi mărturii despre incendiu. Medicul Ina Petrescu, care a coordonat garda de la Spitalul de Urgență, a povestit, pe Facebook, cele 32 de ore de muncă: Incendiul din Colectiv. Mărturia unui medic de la Spitalul de Urgență: Prea tineri pentru ce au trăit

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unei asistente, despre incendiul din Colectiv: Tinerii desfigurați urlau să îi iau

De asemenea, Ambasada României în SUA deschide, luni și marți, o Carte de condoleanțe la sediul său din Washington

UPDATE 21.00: Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că doar trei persoane decedate au rămas neidentificate. 

Mai multe companii le-au sărit în ajutor familiilor victimelor incendiului. 

Citește și:  Incendiul din Colectiv. Lista companiilor care și-au oferit ajutorul victimelor și familiilor lor

UPDATE 20.00:  INCENDIUL din Colectiv. Procurorii au stabilit pe cine vor audia

UPDATE 19.20: Patru persoane care au murit în incendiul din clubul Colectiv sunt în continuare neidentificate. 

Lista victimelor identificate a fost publicată și o puteți vedea aici

Citește și: Incendiul din Colectiv. Sectoarele 1 și 6 sunt primele în care încep CONTROALE dure asupra activității CLUBURILOR

În ceea ce privește identificarea răniților, Ministerul de Interne a anunțat că 81 de persoane au fost identificate în urma apelurilor la liniile înființate. 

O altă informație recentă este că unul din experții care va determina cauzele producerii incendiului a spus că în club s-a folosit un singur extinctor. Pe parcursul zilei de sâmbătă, anchetatorii au strâns probe care îi vor ajuta să determine cum s-a întâmplat tragedia. 

Citește și: Lista cluburilor care şi-au anulat petrecerile din această seară

De asemenea, a apărut o nouă mărturie, a unei asistente care lucrează la Ambulanță. Femeia a rememorat durerea tinerilor care ardeau în club. 

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unei asistente, despre incendiul din Colectiv: Urlau să îi iau

UPDATE 18.10: Doi din cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity, care concertau pe scena clubului, au murit, iar ceilalți sunt internați în spital. 

Citește și: Incendiul din Colectiv. Doi membri ai trupei Goodbye To Gravity au spus ADIO. Ceilalți trei membri sunt internați în spital

Totodată, internauții au anunțat pe Facebook un marș pentru mâine, la ora 17.00 – Marș în memoria victimelor din Colectiv, duminică, în Capitală

Au apărut noi informații și despre deținătorii clubului. Ei sunt Firma Colectiv Club, deţinută de Alin George Anastasescu (47 la sută), Costin Mincu (23 la sută ) şi Paul Cătălin Gancea (30 la sută). Costin Mincu, unul dintre asociaţi, deţine acţiuni la alte 11 firme implicate în cluburi şi organizări de concerte, din care trei în Constanţa.Nici unul dintre acționari nu a avut un mesaj public, în urma tragediei. 

Citește și: Incendiul de la Colectiv. Cine sunt ASOCIAȚII care dețin CLUBUL și care n-au apărut în fața opiniei publice

UPDATE 16.00. Oamenii s-au mobilizat și pe Facebook pentru a nu merge în cluburi sâmbătă seară. 

Citește și: Incendiul din Colectiv. Internauții se mobilizează pe Facebook: Nimeni în cluburi!

Tot pe Internet, circulă și două liste neoficiale cu numele persoanelor rănite. Familiile victimelor pot suna la numerele de telefon: 021 313 0605 și 021 264 8525. Patru străini s-ar afla printre răniții din club.

Citește și: FOTO. Incendiul din Colectiv. Cine sunt RĂNIȚII internați în SPITAL

UPDATE: Și presa străină a relatat în regim de Breaking News despre tragedia din Colectiv: Incendiul din Colectiv – relatat în regim de Breaking News de media internațională

UPDATE 15.15: Zeci de persoane s-au dus la clubul Colectiv din Capitală, sâmbătă, să depună flori și să aprindă lumânări, în memoria celor 27 de persoane care au murit vineri noaptea, în incendiu.

 Citește și: FOTO. Flori și lumânări, la intrarea în clubul Colectiv

Cele trei zile de doliu național au început de astăzi și vor continua duminică și luni. Regulile pe care trebuie să le respecte toate instituțiile: Incendiul din Colectiv. Care sunt regulile care trebuie respectate în zilele de DOLIU NAȚIONAL.

UPDATE 14.45: Unul dintre chitariștii trupei Gravity, aflat vineri seară în club,  Vlad Țelea, se pare că a decedat, susțin surse citate de Mediafax. 

Citește și: Incendiul din Colectiv. Chitaristul Vlad Țelea, din trupa Gravity, ar fi decedat

UPDATE 13.10: În cadrul ședinței de Guvern, Victor Ponta anunță că autoritățile române sunt în legătură cu cele străine, pentru a le informa asupra victimelor din incendiu. Totodată, în cadrul ședinței, se va adopta măsura instituirii doliului național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie

Citește și: INCENDIUL din Colectiv: Ședința de Guvern. Ponta: Suntem în contact cu autoritățile străine. MĂSURILE anunțate de miniștri

De asemenea, reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv a declarat, la Digi 24, că lucrarea s-a realizat cu materiale care erau inflamabile. 

Citește și: Antifonarea clubului Colectiv s-a făcut cu materiale care NU rezistau la foc. Motivul este șocant

Noi informații au apărut și despre Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa al doilea album în clubul Colectiv. El este în stare gravă la Spitalul Elias, fiind ventilat mecanic. 

Citește și: Solistul trupei care a cântat în clubul Colectiv e internat în stare GRAVĂ la spitalul Elias

De asemenea, la ora 13.00,președintele Iohannis s-a dus la locul tragediei, pentru un moment de reculegere. 

Principalele sale declarații le puteți citi aici: Iohannis, scurt moment de reculegere la locul tragediei: Este incredibil, un spațiu total impropriu

UPDATE:  Incendiul din Colectiv. Mesajele de condoleanțe ale oficialilor pentru familiile celor morți în tragedie

UPDATE 12.30: Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată. 

Primul mesaj extern privind incendiul din clubul Colectiv a venit de la șeful CE, Jean-Claude Juncker, care a transmis condoleanțe. 

Citește și: INCENDIUL din Colectiv: Ancheta tragediei, coordonată de procurorul general. De ce a fost luată această decizie

Între timp, întâlnirea de la Palatul Cotroceni s-a prelungit cu 15 minute. 

10 dintre răniții internați la Spitalul de Arși sunt în stare gravă,iar medicii sunt rezervați. 

Citește și: INCENDIUL din Colectiv – Medic: Zece dintre răniţii de la Spitalul de Arşi, în stare gravă. Prognosticul, foarte rezervat

Printre persoanele rănite, se afla și cântărețul Adrian Despot, de la Vița de vie. Despre starea artistului, citiți aici: Cântărețul Adrian Despot, rănit în incendiul din Colectiv. În care stare este artistul

UPDATE 11.30: La ora 12.00, are loc o întâlnire de urgență între președintele Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea și secretarul de stat Raed Arafat. 

Între timp, peste 600 de bucureșteni stau la coadă pentru a dona sânge, la Centrul de Transfuzie București. 

Citește și: Aproape 600 de persoane au venit să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Bucureşti, închis duminică

UPDATE 11.00: Ancheta în cazul incendiului va fi preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, aflat la locul incendiului, a declarat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, iar principala ipoteză de lucru ar fi incendiul, şi nu explozia.

Citește și: INCENDIUL din Colectiv: S-a început urmărirea penală in rem, pentru UCIDERE DIN CULPĂ

Autoritățile fac apel la oameni să doneze sânge. 

Citiți condițiile pentru donare și aflați adresele centrelor aici:  Incendiul din Colectiv. Unde puteți dona sânge pentru victime.

UPDATE: O supraviețuitoare a povestit cum oamenii se călcau în picioare ca să iasă.

Citește și: Incendiul din Colectiv. Mărturie a unei supraviețuitoare: În spatele meu, s-au călcat în picioare. După ce am ieșit afară, am auzit o bubuitură înfundată

UPDATE sâmbătă, 09.00: Bilanțul morților a urcat la 27 de persoane, iar cel al răniților, la 146. 10 sunt în stare foarte gravă, având arsuri pe cea mai mare parte a corpului. 

Dintre decedați, 17 persoane nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificaţi cinci din cei 146 de răniţi internaţi la acest moment.

La Institutul Naţional de Medicină Legală vor ajunge ofiţeri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedaţi, în timp ce alţi poliţişti vor încerca să vorbească cu victimele care pot relata ce s-a întamplat în club după terminarea concertului, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Poliția Capitalei.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că prima ambulanţă a ajuns la clubul Colectiv din Bucureşti după 11 minute de la primul apel efectuat la numărul de urgenţă 112.

Citește și: Acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv este Alin Anastasescu

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat o ședință de urgență a Guvernului, la 12.30 și a propus trei zile de doliu național. 

Citește și: INCENDIUL din Colectiv: Iohannis merge la Spitalul Floreasca, unde sunt internate victime ale tragediei

Președintele Iohannis merge, la ora 11.00, în vizită la răniții de la Spitalul Floreasca. 

Citește și: Raed Arafat: La IGSU nu există niciun document de autorizare pentru activităţile din Clubul Colectiv

UPDATE: Martorii exploziei care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din București susțin că totul a pornit de la artificiile din timpul spectacolului. 

Citește și: Explozie în clubul Colectiv: Ce spun martorii despre cauza incidentului

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacție promptă după explozia în clubul Colectiv din București și a transmis familiilor afectate de tragicul incendiu să aibă încredere că instituţiile statului fac tot ceea ce este posibil pentru a limita efectele “catastrofei”.

UPDATE: Șeful SMURD, Raed Arafat, a anunțat că numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în explozia din Clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 26, majoritatea neavând acte asupra lor.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini de la faţa locului.

UPDATE:  Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat că Parchetul a deschis o anchetă în cazul exploziei care a avut loc vineri seara în Clubul Colectiv, în urma căreia zeci de tineri și-au pierdut viața.

UPDATE: Cel puţin 25 de persoane au murit şi peste 88 au fost rănite vineri seară, în urma unei explozii, urmată de un incendiu, care a avut loc în clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei, unde la acel moment se aflau aproximativ 200 de oameni. 

O parte dintre victime au fost duse la Spitalul Universitar, iar altele la Spitalul Floreasca, Bagdasar – Arseni, dar şi la Spitalul de Arşi.

Citeşte şi: Explozie în clubul Colectiv din Bucureşti. Primele declaraţii ale lui Raed Arafat şi Gabriel Oprea

————–

UPDATE: 18 persoane au murit şi alte 80 de persoane au fost rănite vineri seară, în urma unei explozii, urmată de un incendiu, care a avut loc în clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei, unde la acel moment se aflau aproximativ 200 de oameni. 

Șeful SMURD, Raed Arafat, a declarat că autoritățile se așteaptă ca numărul deceselor să crească.

O parte dintre victime au fost duse la Spitalul Universitar, iar altele la Spitalul Floreasca, dar şi la Spitalul de Arşi, potrivit digi24.ro.

——–

Mai multe persoane au fost rănite, vineri seară, în urma unei explozii, urmată de un incendiu, care a avut loc în clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei, unde la acel moment se aflau aproximativ 200 de oameni, informează Mediafax.

Citeşte şi: Halloween-ul printre vedete: ce costumații au ales în 2015 Justin Bieber şi Miley Cyrus

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov, în acest moment pompierii încearcă să stingă incendiul și să evacueze persoanele rămase în incinta clubului.

Mai multe ambulanțe au preluat victimele și le-au transportat la diferite spitale din Capitală.

Citeşte şi: Cât pierde statul din distracţia în cluburile de lux din Mamaia

Mai multe ambulanțe SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București – Ilfov se află la fața locului. Pompierii intervin cu șase autospeciale de stingere.

Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă