22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. EXPLOZIE la o fabrică de pâine din Brașov. Prima măsură a...

FOTO. EXPLOZIE la o fabrică de pâine din Brașov. Prima măsură a lui Arafat

UPDATE 22.35: Angajatul fabricii de pâine Vel Pitar care a căzut într-un buncăr în urma deflagraţiei, a fost scos de echipele de intervenţie. Bărbatul este semiconştient şi a suferi arsuri şi politraumatisme, potrivit Mediafax. 

La ora transmiterii ştirii ambulanţa în care se află acesta fiind în drum spre spital.

UPDATE 21.48: Incendiul a fost stins Cinci dintre cele 11 persoane care se aflau în fabrică au scăpat nevătămate, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Stelian Rechiţean pentru Mediafax. 

UPDATE 20.57: Din cele cinci persoane rănite, o persoană este în stare gravă. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că patru dintre răniți au arsuri de 10 la sută, iar unul are arsuri de 40 la sută.

”Echipele pompierilor lucrează la fața locului. Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1, unde a fost explozia. La nivelul Brașovului a fost declanșat planul roșu și a fost ridicat nivelul de interventțe la maximum. Au fost alertat forțe din județele Covasna, Prahova și se pregătesc și din Mureș dacă numărul victimelor va crește. De asemenea, au fost pregătite trei elicoptere, iar dacă va fi nevoie vor fi trimise pentru a fi transportați pacienți în alte spitale”, a declarat Arafat pentru Mediafax. 

UPDATE 20.23: Cinci persoane au fost rănite în urma exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar din Brașov. Toate cele cinci persoane au politraumatise, dar sunt conștiente.

O altă persoană este prinsă sub dărâmături, după ce a căzut de la etajul patru al clădirii. Intervenția salvatorilor este dificilă.

Secretarul de stat Raed Arafat a instituit cod roșu și împreună cu fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, coordonează acțiunea.

Purtătorul de cuvânt ISU Brașov a anunțat că 12 autospeciale și 12 ambulanțe intervin în acest moment la fața incidentului. 

Din primele datele, explozia s-a produs la etajul al doilea al fabricii.

Purtătorul de cuvânt Ciprian Sfreja nu a putut să precizeze în acest moment dacă fabrica avea aviz de funcționare din partea ISU.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini. 

O explozie gravă a avut loc, joi seara, la fabrica de pâine Vel Pitar din Brașov, situată în apropierea stadionului din oraș. Patru echipaje ISU și un echipaj SMURD au ajuns la fața locului. 

Explozia s-a produs în timpul unei partide de fotbal din Liga a II-a. Deoarece meciul era transmis în direct de Digi Sport, cameramanii au surprins, în direct, momentul exploziei. 

În timpul exploziei, o parte din fabrică s-a prăbușit și au sărit bucăți de materiale, care au afectat și alte zone. 

După explozie, meciul între FC Braşov şi CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal a fost suspendat. 

 

 

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă