11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFabrica de pulberi și explozivi de la Făgăraș reia producția

Fabrica de pulberi și explozivi de la Făgăraș reia producția

Creșterea tensiunilor politico – militare în estul Europei are și neașteptate efecte pozitive. Fabrica de pulberi de la Făgăraș, care fusese închisă acum câțiva ani, iși reia activitatea.

Fabrica, situată pe platforma Nitramonia Făgăraș, va produce pulberi și exploziv de tip TNT, atât pentru uz civil cât și militar.

Această decizie a fost anunțată de prefectul județului Brașov, Mihai Mohaci, după întâlnirea avută cu liderii CNSLR Frăţia. Prefectul a precizat că fabrica va reîncepe să funcționeze după ce își va plăti datoriile către Primăria Municipiului Făgăraş, care totalizau, anul trecut, 11 miliarde de lei.

Citește și:  Câți oameni lucrează în industria de apărare

Fabrica de Pulberi este o filială a Companiei Naţionale Romarm.

“Ei au făcut eforturi pentru a-şi rezolva problemele, ca să primească banii de la Romarm pentru comandă şi să dea drumul la producţie“, a explicat prefectul Mohaci.

Fabrica de Pulberi este una dintre cele 15 companii româneşti din industria de apărare care a beneficiat de ștergerea datoriilor istorice la bugetul de stat. Anularea datoriilor către bugetul central fusese decisă acum un an, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Decizia Executivului a fost determinată de situația politico – militară internațională, care „impune întărirea capacităţii de apărare a României“, a anunțat Guvernul României.

Citește și: Germania vrea să producă mașini blindate în România

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă