15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFADERE cere demisia președintelui CNAS. Cum i-a jgnit șeful CNAS pe românii...

FADERE cere demisia președintelui CNAS. Cum i-a jgnit șeful CNAS pe românii din diaspora

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia lui Vasile Giurea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru declarațiile jignitoare pe care le-a făcut la adresa românilor din diaspora, potrivit unui comunicat al Federației. 

De asemenea, FADERE a subliniat că dacă Giurea refuză să demisioneze atunci cere Autorităților Guvernamentale să îl demită.

Citește și: FADERE critică poziția Austriei privind alocația pentru copii

Vasile Giurea a declarat săptămâna trecută că în perioadă concediilor numărul urgențelor din spitale crește din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciudă faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat. 

”Declarațiile președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate jignesc românii din diaspora sugerând că ei sunt doar niște paraziți pentru țara. Reamintim administrației de la București că românii din diaspora trimit foarte mulți bani în țara. Conform Băncii Naționale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se țină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care de cele mai multe ori sunt mai mulți decât cei transferați prin sistemul bancar. Acești bani românii din străinătate îi folosesc pentru a-și construi case, a cumpără hrană și haine pentru cei de acasă sau a-și deschide o afacere. Toți acești bani sunt impozitați, iar statul îi folosește inclusiv pentru finanțarea domeniului sănătății”, se arată în comunicatul FADERE. 

Citește și: Ministrul Ioan Rus și-a dat demisia, după declarațiile JIGNITOARE la adresa românilor din diaspora

De asemenea, președintele FADERE a declarat că Statul Român trebuie să își schimbe atitudinea față de românii din diaspora. 

„Asistăm în ultima vreme la un scenariu ocult în care din când în când se trezește cineva care să demigreze românii din diaspora. Ar fi momentul ca Statul Român să își schimbe atitudinea față de noi și în loc să ne jignească, mai degrabă ar fi cazul să ne apere și să ne mulțumească pentru ceea ce facem pentru țară”. :a declarat Daniel Tecu,  președinte FADERE. 

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă