11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFamilia lui Bogdan Gigină cere daune de trei milioane de euro. Polițistul...

Familia lui Bogdan Gigină cere daune de trei milioane de euro. Polițistul a murit în timp ce deschidea coloana ministrului Gabriel Oprea

Familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosarul instrumentat de DNA în cazul morții polițistului, informează Agerpres.

Familia lui Bogdan Gigină cere daune de trei milioane de euro, au declarat miercuri surse judiciare.

În acest dosar este acuzat Gabriel Oprea, care în octombrie 2015, când s-a produs accidentul, era vicepremier și ministru de Interne. Bogdan Gigină făcea parte din Poliția Rutieră și deschidea coloana de motocicliști care proteja mașina în care se afla Gabriel Oprea.

Din cauza întunericului, a ploii și a vitezei mari de deplasare, Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil și a murit.

Ulterior, procurorii au stabilit, pe baza expertizelor criminalistice, că viteza motocicletei în momentul accidentului a fost de 84 kilometri pe oră.


Citește și: Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea nu a vrut să dea declarații, miercuri, la DNA în dosarul morţii poliţistului Gigină. Patronul firmei care a săpat groapa, urmărit penal

Acuzațiile s-au extins în dosarul în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Procurorii au încrput urmărirea penală a lui Petre Mazilu, patronul firmei MPM, care a săpat groapa de pe Știrbey Vodă, în care a căzut cu motocicleta polițistul Bogdan Gigină. Vor fi audiate și alte persoane.


Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut Senatului să aprobe începerea urmăririi penale a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, sub acuzația de ucidere din culpă, în cazul fostului său subordonat, polițistul Bogdan Gigină.

La data de 1 octombrie, calitatea de senator a lui Gabriel Oprea a încetat. În acest context, la data de 14 octombrie, cererea de aprobare a începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea a fost aprobată de președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă