15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Familia uneia dintre victime, Claudiu Petre, cere decenţă la...

Incendiul din Colectiv. Familia uneia dintre victime, Claudiu Petre, cere decenţă la înmormântare

Familia uneia dintre victimele din Colectiv, Claudiu Petre, face apel la decență și discreție la ceremonia funerară, relatează Mediafax.

“Familia lui Claudiu Petre, victimă a tragediei din clubul Colectiv, face un apel la decență și discreție, cerându-le reprezentanților instituțiilor publice, mass-media, societății civile și persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiei îndoliate. Familia cere presei să se abțină de la a filma, transmite, prelua și afișa imagini de la priveghi și de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria lui Claudiu, erou național, precum și pentru durerea familiei. Mulțumiri pentru înțelegere!”, se arată într-un comunicat de presă.

Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, “în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la clubul «Colectiv» din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem”.

“Pentru dârzenia și dăruirea lor, am decis să-i decorez post-mortem pe salvatorii Adrian Rugină și Claudiu Petre. În clipele grele, de profundă suferință, ei au dat dovadă de un curaj extrem. Cu prețul propriei vieți, au salvat alți oameni din tragedia de vineri seară. A pune mai presus de sine dragostea de semeni este semnul unei virtuți supreme, despre care învățăm cu toții. Ei au dovedit însă că a-ți iubi aproapele ca pe tine însuți nu este o doar o vorbă. Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată! Dumnezeu să-i odihnească!”, a arătat preşedintele Iohannis, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Claudiu Petre (36 de ani), cunoscut ca blogger şi fotograf, și-a pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv. El a fost identificat abia duminică de familie, după ce vineri noapte fusese dat dispărut, martorii spunând că reuşise să scape din club, dar s-a întos să-i ajute pe cei care încă nu apucaseră să iasă, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten.

Potrivit martorilor, Claudiu Petre avea o construcție atletică şi reuşise să scape din infernul declanşat în urma incendiului. El s-a întors, însă, să ajute o fată, pe care a scos-o din club, după care s-a întors să salveze şi alţi oameni.

Martorii spun că acesta a reuşit să iasă din club şi a doua oară, dar că se vedea că era afectat de incendiu, astfel că a fost urcat într-o ambulanţă, unde i s-au acordat îngrijiri. Din acel moment, acesta nu a mai fost văzut, iar familia şi prietenii l-au căutat peste 30 de ore atât la INML, cât şi la toate spitalele unde fuseseră aduşi răniţi, el nefiind găsit.

Abia duminică dimineaţă, Claudiu Petre a fost identificat de către familie, la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”.

“Când am văzut că se duce flacăra în sus, mi-am luat geanta şi am fugit la uşă… Au fost câteva secunde. Mi-am dat seama că trebuie să mă bag undeva, într-un colţ, cât mai jos, că nu mai respiram normal. M-am băgat în hol, la intrare, şi m-a stins Claudiu. M-a luat afară și s-a dus să mai salveze”, a declarat prietena lui Claudiu, Flavia, conform presei.

Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, după ce marți dimineață o altă tânără, în vârstă de 28 de ani, a murit la Spitalul “Sfântul Pantelimon”. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

 

Cele mai citite

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă