13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFamilia Ralucai Stroescu le bate obrazul politicienilor profitori

Familia Ralucai Stroescu le bate obrazul politicienilor profitori

Rudele tinerei vorbesc despre regimul ei infernal de munca si sunt revoltate de politicienii care folosesc numele Raluca Stroescu in scopuri electorale. Mircea Geoana a fost unul dintre ei.
"Raluca a fost un om special, un om bun, ambitios si valoros. Suntem siguri ca nu si-ar fi dorit sa fie un instrument in mana unor politicieni sau oportunisti care isi doresc cu orice pret rating. Nu dorim ca fata noastra sa ajunga o vedeta post-mortem. Dorim sa ne delimitam de orice alaturare a numelui sau cu diverse scopuri", au declarat tatal si bunicul Ralucai Stroescu intr-un interviu acordat Mediafax. Cei doi s-au declarat dezgustati de incercarea unora de a trage foloase de pe urma intensei mediatizari a acestui caz.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a recurs la aceasta metoda in timpul mitingului de 1 mai. In discursul sau in care propovaduia doctrina social-democrata, Geoana i-a dedicat spectacolul de Ziua Internationala a Muncii Ralucai Stroescu, "care a murit de prea multa munca", si a condamnat capitalismul feroce practicat de marile multinationale.
In urma controalelor facute de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, s-a constatat ca Raluca Stroescu, 31 de ani, manager de audit la filiala romaneasca a Ernst&Young, muncea 14 ore pe zi, sapte zile pe saptamana. "Nu-mi amintesc ca, din noiembrie si pana cand a murit, Raluca sa fi avut vreo zi libera. Venea la mine la masa sambata si duminica, insa mereu fie venea de la munca, fie pleca in graba pentru ca avea ceva de lucrat", isi aminteste bunicul Ralucai. Acesta a mai declarat ca Raluca Stroescu a muncit chiar si de sarbatori – Revelion si Pasti. Programul infernal de munca a aparut dupa ce firma a promovat-o in functie, pentru a o convinge sa nu plece la alta companie. "Acesta a fost noul ei program dupa promovare: munca non-stop, zilnic, fara sarbatori, fara weekend-uri, fara vreo zi libera", a mai spus bunicul tinerei.
Raluca Stroescu slabise in cateva saptamani sapte kilograme, ajungand la o greutate sub 40 de kilograme. Ea a fost gasita moarta in apartamentul sau de catre politistii si pompierii alertati de colegii Ralucai. Medicii legisti au constatat ca femeia avea noduli tiroidieni si fibroza miocardica, ceea ce ar fi putut declansa o aritmie cardiaca urmata de deces. Cauzele exacte ale mortii Ralucai nu au fost inca stabilite, urmand ca medicii sa se pronunte peste doua-trei saptamani.

Propaganda

"Dedic aceasta sarbatoare Ralucai Stroescu. Sa inteleaga si marile multinationale ca nu trebuie sa mori daca vrei sa muncesti. Sa terminam cu acest capitalism prea salbatic si prea neomenos. Nu e nevoie de o Raluca Stroescu la fiecare loc de munca", a spus Mircea Geoana in timpul mitingului de 1 mai.
consecintE
Ernst&Young Romania a fost amendata de Inspectia Muncii cu peste 10.000 de euro, dupa ce inspectorii au constatat ca societatea nu respecta timpul legal de munca si de repaus al angajatilor, regimul orelor suplimentare si al weekend-urilor si nici sanatatea muncii.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă