17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFamilia Regală, omagiată la Gala Premiilor Media

Familia Regală, omagiată la Gala Premiilor Media

Cotidianul „România liberă“ a acordat Premiul de Excelență în Educație rectorului Universității „Babeș-Bolyai“, academicianul Ioan-Aurel Pop.

Unul dintre cele mai importante evenimente media a avut loc la finalul săptămânii la Cluj. Jurnaliștii din Capitala Europeană a Tineretului au premiat personalitățile care s-au remarcat în cursul anului prin activitatea lor pusă în slujba comunității.

Astfel, Altețele Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României, au primit Premiul de Excelență pentru Implicare Socială în cadrul Galei Premiilor Media, care a avut loc la Opera Națională Română, chiar în sala în care, cu două luni în urmă, era repusă Stema Regală a României, în prezența ASR Principelui Radu. 

Premiul a fost acordat de publicațiile Cluj Today și Transylvania Today, iar trofeul și diploma le vor fi înmânate efectiv la Săvârșin, cu ocazia Concertului Regal de Colinde, care va fi găzduit de Muzeul Automobilului de pe Domeniul Regal. Altețele Lor Regale au devenit, din acest an, Cetățeni de Onoare ai județului Cluj. În mod simbolic, membrii Consiliului Județean au adoptat, cu unanimitate de voturi, prima hotărâre din anul în care Clujul este Capitală Europeană a Tineretului prin care cei doi membri ai Familiei Regale a României au devenit clujeni de onoare.

„Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta și Principele Radu ai României s-au implicat în mod constant şi eficient în promovarea excelenţei în educaţie, în cultura clujeană şi în susţinerea mediului de afaceri. Alteţele Lor Regale continuă, astfel, o tradiţie care a început încă de pe vremea Regelui Carol I, care a acordat clujeanului Carol Pop de Satmari/Karoly Papp de Szathamari titlul de fotograf regal. Pentru a onora cei 150 de ani de Regalitate în România, dar şi meritele personale ale Alteţelor Lor Regale, suntem mândri să acordăm această distincţie celor doi membri ai Familiei Regale“, arată motivația acordării premiului.

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României şi-a dedicat întreaga sa viaţă slujirii poporului român. În perioada de exil, a muncit în cadrul Casei Majestăţi Sale Regelui Mihai I, iar din 18 ianuarie 1990 a revenit în ţară, unde a dezvoltat numeroase proiecte sociale, educaţionale şi culturale. Fundaţia Principesei Margareta reprezintă doar una dintre dimensiunile implicării ASR Principesei Margareta în comunitatea românească. 
ASR Principele Radu al României s-a remarcat atât prin implicarea sa în promovarea internaţională a României şi prin susţinerea demersurilor de aderare la Uniunea Europeană şi NATO, cât şi prin iniţiativele care au atins, practic, fiecare colţ al României, fie că e vorba de dotarea unor biblioteci, susţinerea unor şcoli, acordarea de burse sau susţinerea mediului economic.

La ceremonia de decernare a premiului au asistat Valentin Lungu, vicepreședinte al Alianței Naționale pentru Res­taurarea Monarhiei, și Cornel Jurju, vicepreședinte al Clubului Monarhiștilor Clujeni.

Universitatea „Babeș-Bolyai“, printre primele din lume

Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității „Babeș-Bolyai“, a primit Premiul de Excelență în Educație. Premiul i-a fost acordat de cotidianul „România liberă“, în cadrul Galei Premiilor Media.

„Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității „Babeș-Bolyai“, a reușit să ducă universitatea clujeană pe cea mai bună poziție din istoria sa în clasamentele internaționale de profil.

Universitatea „Babeș-Bolyai“ se numără acum, printre primele 600 de universități din lume. Activitatea de rector este dublată de munca cercetătorului științific, iar calitatea acestei munci a fost recunoscută prin acordarea titlului de membru al Academiei Române, la o vârstă neobișnuit de tânără.
Ioan-Aurel Pop este unul dintre cei mai străluciți istorici ai Evului Mediu românesc. Cercetările sale au adus o nouă perspectivă asupra acestei perioade.

De asemenea, el este unul dintre cei mai iubiți profesori ai Facultății de Istorie și Filosofie. În calitate de rector al UBB, a dovedit viziune și competenență managerială“, arată reprezentanții cotidianului „România liberă“.

Adriana Lobdă, premiată pentru Excelență în Business

Una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Cluj, Adriana Lobdă, partener Deloitte, a primit Premiul de Excelență în Business la Gala Premiilor Media. Premiul i-a fost acordat de Radio France Internationale.

„Adriana Lobdă a devenit unul dintre cei mai dinamici oameni de afaceri din Cluj, cu peste 17 ani experienţă de audit financiar. Adriana Lobdă face parte din echipa Deloitte din 2010. Ea este specializată în furnizarea de servicii de audit în domeniul manufacturilor, distribuţiei, construcţiilor, administraţie publică, domeniul farmaceutic şi telecomunicaţii. Ca reprezentant al Deloitte România ea a oferit servicii de audit şi consultanţă fiscală pentru unele dintre cele mai importante companii care au ales să investească aici. Biroul Deloitte din Cluj-Napoca – ce este condus de Adriana Lobdă este responsabil pentru crearea a sute de noi locuri de muncă în Cluj în cea mai grea perioadă a crizei, prin intermediul firmelor pe care le-a consiliat“, arată reprezentanții Radio France Internationale în motivarea lor.

Ei mai precizează că Adriana Lobdă a primit această distincție „pentru implicarea deosebită în dinamizarea mediului de afaceri, pentru modul profesionist în care a integrat în comunitatea locală de afaceri una dintre cele mai prestigioase companii internaţionale – Deloitte, şi pentru iniţiativele pentru responsabilitate socială destinate studenţilor.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă