21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Familia regală face o călătorie simbolică cu trenul pentru a marca...

UPDATE. Familia regală face o călătorie simbolică cu trenul pentru a marca Ziua Națională

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită într-un mod inedit de familia regală. Principesa Margareta, Principele Radu împreună cu Principesa Maria şi Principele Nicolae au plecat într-o călătorie simbolică cu trenul regal.

Aproximativ 200 de persoane, localnici și turiști, au participat, luni dimineață, în Gara regală din Sinaia, la o ceremonie organizată de Casa regală a României cu ocazia Zilei Naționale, la finalul căreia trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică spre București.

Membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu și principele Nicolae, au participat, alături de primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, și de reprezentanți ai administrației publice, la o ceremonie în cadrul căreia au fost împărțite stegulețe, s-a intonat imnul național și imnul regal.

Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar aceștia au stat de vorbă cu ei.

Buzău: 1.000 de persoane au așteptat trenul regal

Aproximativ 1.000 de persoane au întâmpinat, luni, în Gara Buzău, trenul regal, în care se află principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, precum și invitații acestora. Trenul a ajuns în Gara Buzău la ora 11.55, cu trei minute mai devreme decât era anunțat.

Familia Regală a fost așteptată pe peronul gării de aproximativ o mie de buzoieni, care aveau steaguri, flori, cocarde în piept, dar și cadouri. Mulți dintre cei prezenți au vrut să se fotografieze cu membrii Casei Regale, însă nu au reușit din cauza aglomerației.

Principesa Margareta, principele Radu și principele Nicolae au fost întâmpinați cu pâine și sare de doi copii îmbrăcați în costume populare, dar și de primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, președintele Consiliului Județean, Cristinel Bîgiu, și ministrul Fondurilor Europene, senatorul Eugen Teodorovici.

Principele Radu și principesa Margareta au intrat apoi în clădirea gării pentru a saluta mulțimea, după care au urcat în trenul regal alături de oficialitățile buzoiene.

După câteva minute petrecute în Gara Buzău, trenul regal a pornit spre Râmnicu Sărat, membrii Casei Regale fiind însoțiți, pe acest traseu, de primarul Constantin Boșcodeală, ministrul Eugen Teodorovici și șeful CJ, Cristi Bîgiu.

Trenul regal va opri și la Focșani, urmând să ajungă, luni seară, la București.

Ploiești: Sute de oameni au scandat ”Trăiască Regele!”

Sute de oameni s-au adunat pe peronul Gări de Sud din Ploiești pentru a aștepta trenul regal care face o călătorie simbolică prin mai multe orașe cu ocazia Zilei Naționale. La intrarea trenului în gară, cei prezenți au scandat ”Trăiască Regele!”.

Ploieștenii i-au așteptat pe membrii Casei Regale cu pâine și sare, cu flori, dar și cu tricolorul României și cu steagul Casei Regale.

Membrii Casei Regale și invitații acestora au fost întâmpinați de către reprezentanți ai administrației locale, iar pe peronul gării s-au intonat imnul național, imnul regal, ”Marșul Carol I” și ”Luarea Plevnei”.

Membrii Casei Regale au mulțumit pentru primirea călduroasă și le-au urat românilor să fie uniți.

Ploieștenii prezenți pe peronul Gării de Sud au primit fotografii ale Regelui Mihai cu mesajul: ”Valoarea regalităţii stă, de o sută patruzeci şi cinci de ani încoace, deasupra alternativelor politice sau a sistemelor de guvernare. Ea garantează mândria, identitatea, continuitatea şi tradiţiile. Cea mai frumoasă coroană regală este încrederea şi dragostea românilor, iar valoarea ei stă în propriile merite ale României”.

Trenul regal a staționat aproximativ 15 minute în Gara de Sud din Ploiești, pornind apoi spre Buzău.

Tradiție de Ziua Națională

Trenul regal a plecat puțin după ora 9.00, de la Sinaia cu destinația Ploiești. De la Ploiești, trenul regal va merge către Buzău, Râmnicu Sărat și Focșani, garnitura urmând să aducă Familia Regală la București, luni seară.

Familia Regală a pornit sâmbătă spre Sinaia, într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României.

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928.

Și anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind așteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

Cele mai citite

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă