10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFamilia unui nou-născut decedat la Maternitatea Ploieşti acuză medicii pentru moartea copilului....

Familia unui nou-născut decedat la Maternitatea Ploieşti acuză medicii pentru moartea copilului. Reprezentanţii spitalului: Bebeluşii mai şi mor

Familia unui bebeluş, decedat la Spitalul de  Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti, acuză medicii pentru această tragedie şi au depus o plângere la Poliţie, informează News.ro. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Bebeluşul s-a născut în 20 februarie, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti şi a decedat după aproximativ 24 de ore. Părinţii au declarat că, timp de câteva ore, din momentul în care starea copilului s-a înrăutăţit şi până la deces, medicii au refuzat să îi ţină la curent cu gravitatea în care se afla copilul, însă, conducerea maternităţii spunând că ”s-au respectat toate procedurile”.

”Ne-a şocat, pur şi simplu. Să nască un copil perfect sănătos, să ne asigure că este bine şi la ora 6 dimineaţa să nu anunţe absolut pe nimeni că starea copilului s-a deteriorat. Ne-au spus că au sunat salvarea de la ora 6 dimineaţa şi în jurul orei 10.30 – 11.00 a decedat copilaşul şi nici la momentul acela nu a venit salvarea să putem să-l mutăm la Giuleşti. Ce este aici este ceva de nedescris, să lase copiii nesupravegheaţi atâtea ore. Înţeleg, au ture de noapte, dar un copil nou-născut nu poate fi lăsat nesupravegheat”, spune tatăl copilului.

Bărbatul a povestit că, de la naştere şi până în momentul în care au aflat că starea bebeluşului este foarte gravă, rudele sale au mers în repetate rânduri la spital, unde iniţial li s-a spus că acesta este în stare bună, pentru ca în dimineaţa zilei de 21 februarie să fie anunţaţi că starea copilului e foarte gravă.

”Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună, că este bine. (…) Ni s-a spus «copilul este în regulă, a plâns ca un copil în regulă, a respirat cum trebuie şi dintr-o dată, la ora 6 dimineaţa, starea lui s-a agravat». Un total dezinteres din partea lor. Abia aşteptam copilul acesta şi uitaţi ce se poate întâmpla din cauza acestor medici care nu-şi dau interesul deloc”, a mai spus Andrei Sfetcu.

Rudele celor doi părinţi au declarat că în spital li s-a spus că ”bebeluşii mai şi mor”, mai adaugă News.ro.

Managerul unităţii sanitare, Alexandru Gheorghe, susţine că în cazul copilului mort au fost respectate toate protocoalele şi că acestuia i s-au făcut manevre de resuscitare timp de peste o oră.

”Acest eveniment nefericit s-a produs pe 21 februarie, în dimineaţa acestei zile. Este vorba despre un nou-născut care a decedat în condiţiile în care a suferit de o insuficienţă respiratorie. Am procedat la efectuarea unei analize a acestui caz, au fost contactaţi şefii de secţii, li s-a solicitat punctul de vedere, iar analiza urmează să fie finalizată după ce se obţine rezultatul de la Serviciul de Medicină Legală. Din analizele efectuate s-a constatat că s-au respectat întocmai procedurile specifice în astfel de situaţii”, susţine managerul maternităţii din Ploieşti.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă