10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFără imnul de stat în deschiderea programelor radio şi tv, spune CNA

Fără imnul de stat în deschiderea programelor radio şi tv, spune CNA

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului s-au opus marţi propunerii ca emisia zilnică a posturilor radio-tv să înceapă cu intonarea imnului de stat, propunere formulată într-o iniţiativă legislativă a deputatului Sorin Iacoban, scrie Agerpres

Propunerea legislativă de modificare a Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema ţării de către autorităţile publice a fost transmisă CNA de Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, pentru o opinie a Consiliului privind acest proiect, necesară formulării unui punct de vedere al Guvernului. 

Propunerea legislativă reglementează modul de abordare a drapelului naţional, intonarea imnului şi folosirea sigiliilor cu stema României, dar avizul CNA vizează doar aspectele referitoare la domeniul audiovizualului. 

Membrii CNA au recomandat schimbarea terminologiei în acord cu legislaţia audiovizuală şi au explicat că emisia posturilor se desfăşoară neîntrerupt 24 de ore. 

De asemenea, ei au precizat că Radioul şi Televiziunea publică difuzează imnul în fiecare dimineaţă. 

O altă propunere legislativă pentru care Ciprian Bucur a solicitat opinia CNA se referă la interzicerea comunicărilor comerciale audiovizuale destinate jocurilor de noroc. 

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 148/2000 şi a Legii nr. 504/2002 privind publicitatea la jocurile de noroc a fost iniţiată de un grup de deputaţi PNL, iar membrii CNA se opun schimbărilor în domeniul audiovizualului vizate în proiectul de act normativ. 

Serviciul juridic al CNA arată în punctul de vedere însuşit de membrii Consiliului că propunerea legislativă “ar produce o ingerinţă în piaţa de servicii media audiovizuale (…) îngrădind publicitatea pentru jocuri de noroc în cadrul serviciilor media audiovizuale aflate sub jurisdicţia României, în timp ce acest tip de publicitate ar putea fi difuzat în continuare de canalele retransmise în România, dar aflate sub jurisdicţia altor state în care nu e interzisă publicitatea pentru jocurile noroc în programele audiovizuale”. 

Ambele propuneri legislative vor intra în dezbaterea Parlamentului. 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă