21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAnunțul oficial al FBI: Coreea de Nord a ordonat atacul cibernetic contra...

Anunțul oficial al FBI: Coreea de Nord a ordonat atacul cibernetic contra Sony. Ce măsuri va lua SUA

Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă, relatează Mediafax.

"FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial.

"Atacul contra compnaiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI.

Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac.

"Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" – o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate. Surse din cadrul Administraţiei Statelor Unite au declarat că anchetatorii au ajuns la concluzia că atacul informatic a fost "susţinut de un stat" şi că Guvernul Coreei de Nord este responsabil.

Atacul cibernetic major asupra Sony Pictures desfășurat la sfârşitul lunii noiembrie a fost catalogat ca drept o "problemă gravă de securitate naţională" pentru Statele Unite, a apreciat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

O grupare de piraţi informatici care s-a arătat jignită de filmul "The Interview", o comedie care prezintă un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, a atacat, în noiembrie, reţeaua informatică a companiei Sony Pictures, publicând ilegal pe internet documente care au ţinut prima pagină a presei internaţionale şi filme produse de Sony care au fost descărcate ilegal de pe internet în urma accesului în serverele companiei.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă