12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFBI oferă consultanţă României pentru combaterea MIGRAŢIEI ilegale

FBI oferă consultanţă României pentru combaterea MIGRAŢIEI ilegale

O delegaţie de nivel înalt a României s-a întâlnit la Washington cu directorul adjunct cu sarcini operative al FBI, Mark Giuliano.

Din delegaţie au făcut parte viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, secretarul de stat al MAI, Ilie Botoş, chestorul general Petre Tobă, inspector general al Poliţiei Române, precum şi ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior (fost director al SRI).

Una dintre temele discutate a fost problematica migrației ilegale, în contextul fluxului crescut de imigranți din Europa.

Pe de altă parte, oficialii români şi americani au remarcat buna colaborare dintre FBI și autorităţile române, mai ales în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității cibernetice. Alte subiecte discutate  au fost prevenirea și combaterea criminalității grave și a terorismului, precum şi criminalitatea transfrontalieră.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă