17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFemeia de serviciu care a murit în incendiul de la Colectiv NU...

Femeia de serviciu care a murit în incendiul de la Colectiv NU avea contract de muncă

Maria Ion, femeia de serviciu din clubul Colectiv, care a murit în incendiul de vineri seară, nu figura cu contract individual de muncă înregistrat, informează Mediafax, citând un comunicat de la  Inspecţia Muncii.

"Din verificarea bazei de date privind Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor al «SC Club Colectiv SRL» a rezultat că persoana la care mass-media face trimitere că ar fi lucrat «la negru» nu figura cu contract individual de muncă înregistrat. Acest aspect va fi lămurit la finalizarea cercetării", a precizat Inspecţia Muncii.

Din data de 2 noiembrie, Inspectoratele Teritoriale de Muncă au demarat controale în toată ţara, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţilor tip restaurant, bar, club de noapte sau cafenea.

Inspectorul general de stat, Nicolae Dantes Bratu, a precizat că astfel de controale se făceau şi până acum. Totuşi, după accidentul din clubul Colectiv, s-a decis ca acţiunile de control asupra unităţilor ce au ca obiect de activitate cod CAEN 56 (alimentaţie publică) să fie intensificate.

Maria Ion este printre cele 32 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv. Alte aproape 200 de persoane au fost rănite în incendiu, majoritatea fiind internate în spitalele din Capitală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă