8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialFratele președintelui, șantajat de fiica și ginerele lui Bercea Mondial

Fratele președintelui, șantajat de fiica și ginerele lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu a fost șantajat de fiica și ginerele interlopului Bercea Mondial. Conform DNA, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial și un minor în vâsrtă de 17 ani, sunt cercetați în libertate. În schimb, ginerele acestuia, marius Constantin, a fost reținut de procurorii DNA, el fiind ridicat de la casa lui Mircea Băsescu, joi seara. 

Surse judiciare au confirmat pentru Mediafax că Marius Constantin l-ar fi constrâns pe Mircea Băsescu cu darea în vileag prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie. Concret, ginerele lui Bercea Mondial susținea că are înregistrări cu Mircea Băsescu care ar fi luat bani pentru a se implica în cazul lui Bercea Mondial. 

Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.

Potrivit DNA, la data de 29 mai 2014, Marius Constantin, Izaura și minorul au primit suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

”Faţă de celelalte două persoane, inculpata Izaura Anghel şi un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar.

Inculpatului Constantin Marius i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală”, informează DNA.

Inculpatul Constantin Marius urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanţa.

Conform România TVMircea Băsescu, este naşul de botez al nepoatei din partea fiicei interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu. Ceremonia religioasă a fost susţinută de un sobor de preoţi, la Constanţa, unde locuieşte naşul, Mircea Băsescu. Petrecerea a fost una restrânsă, care a numărat în jur de 40 de persoane.

Fiica lui Bercea Mondialu', Formaţia, în vârstă de 17 ani, a spus că a aflat cine va fi naşul fetiţei sale cu o săptămână înainte de botez. 

Bercea Mondial este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din judeţul Olt. A fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope. În urmă cu câţiva ani, interlopul a fost cercetat pentru evaziune fiscală. În ciuda dosarului amănunţit realizat de Finanţele Publice, procurorii nu s-au lăsat convinşi şi nu au început urmărirea penală.

Cele mai citite

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă