11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFinanţatorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti rămân în arest preventiv

Finanţatorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti rămân în arest preventiv

Finanţatorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel şi Nicolae Capră, rămân în arest preventiv, a decis, marţi, definitiv, Curtea de Apel Ploieşti, după ce cei doi ceruseră înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, informează Mediafax.

Soluţia pronunţată, marţi, de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă.

Acționarii Petrolul Ploieşti, Daniel şi Nicolae Capră, și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimiși în judecată în decembrie 2014 sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt în arest preventiv. Ei au fost plasaí în mai multe rânduri în arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, însă de fiecare dată procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploieşti a menţínut arestul preventiv.

Tot marţi, primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu (PSD), secretara municipiului Oana Iacob şi una dintre juristele Primăriei, Iulia Alexandru, au fost chemați la DNA Ploieşti, pentru a da declaraţii, în calitate de suspecţi, într-un dosar privind finanţarea din bani publici a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, patronată de fraţii Daniel şi Nicolae Capră.

Citește și: Percheziții la Primăria din Ploiești, într-un dosar ce vizează finanțarea echipei Petrolul Ploiești. Reacția primarului

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, marți, mai multe percheziții la Primăria din Ploiești, într-un dosar ce vizează finanțarea ilegală a echipei de fotbal Petrolul Ploiești.

Citește și: Ce spune primarul din Ploiești despre acuzațiile din dosarul finanțării echipei locale

Primarul Iulian Bădescu este suspectat că a alocat ilegal fonduri către asociația Lupii Galbeni, în perioada 2013 -2014. Suma vehiculată este de opt milioane de euro. Lupii Galbeni este o asociație prin care autoritățle locale au finanțat de-a lungul timpului echipa Petrolul Ploiești.

De asemenea, procurorii au efectuat percheziții și acasă la primarul Iulian Bădescu pentru a ridica mai multe documente cu privire la acest dosar. Primarul a confirmat perchezițiile de la domiciliul său. 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă