11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPatronii firmei care au livrat artificiile la clubul Colectiv, Daniela şi Cristian...

Patronii firmei care au livrat artificiile la clubul Colectiv, Daniela şi Cristian Niţă, au fost REŢINUŢI

UPDATE 22,45:  Daniela Niță, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, a fost reținută de procurori, informează Mediafax.

Anterior fuseseră reţinuţi soțul ei, Cristian Niță, precum și un angajat al lor, Viorel Zaharia.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) anunță, într-un comunicat, reținerea Danielei Niță și a lui Cristian Niță, precum și a lui Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A. SRL.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta Clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie 2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens. El este acuzat de ucidere din culpă.

Ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta clubului Colectiv, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, Daniela Ioana Niță (administrator) şi Cristian Mihai Niţă (director) “au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală”, mai spun procurorii.

Daniela și Cristian Niță sunt acuzați de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

UPDATE 20,50: Acționarul minoritar al firmei pirotehnice, Cristian Niță, a fost reţinut, vineri seară, de procurori, după ce fusese audiat, vineri după-amiază, la Parchetul General, fiind adus cu mandat. 

—-

Parchetul General a finalizat cercetările în dosarul incendiului din Colectiv și efectuează, vineri, șapte percheziții în București și în județul Giurgiu. Printre ele, se numără firma Golden Ideas Fireworks Artists, care a livrat artificiile care au provocat incendiul din Clubul Colectiv, precum și locuințele patronilor societății. 

Pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a produs incendiul, procurorii instanție supreme au interogat 147 de persoane, martori și victime. 

Citește și: UPDATE. DNA începe în forță cercetările la clubul Colectiv. Acuzațiile aduse ISU și Primăriei Sectorului 4

De asemenea, o parte a dosarului a fost preluată de Direcția Națională Anticorupție, care a extins cercetările și către ISU București-Ilfov și Primăria Sectorului 4. Faptele pentru care s-a început urmărirea penală in rem sunt abuz în serviciu și fals intelectual. 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă