13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFiul lui Bercea Mondial, urmărit penal pentru trei infracţiuni

Fiul lui Bercea Mondial, urmărit penal pentru trei infracţiuni

Procurorii DNA Constanţa au dispus, joi, începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei șantajări a lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori s-a stabilit că în 31 mai, într-o discuţie telefonică purtată din Penitenciarul Colibaşi, unde Florin Anghel execută o pedeapsă cu închisoarea într-un alt dosar, acesta i-a solicitat lui Mircea Băsescu să îşi retragă plângerea formulată în cazul presupusei sale șantajări de către Marius Constantin, cumnatul lui Florin Anghel, şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj.

În acest fel, Marius Constantin urma să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva deciziei de arestare luată de Tribunalul Constanţa.

Procurorii anticorupție menționează că Florin Anghel l-a ameninţat pe fratele președintelui că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana şi familia sa, respectiv pretinsa implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Anterior, în 1 noiembrie 2013, fiul lui Bercea Mondial mai exercitase ameninţări asupra lui Mircea Băsescu, pentru a-l determina să îi dea suma de 280.000 de euro. De asemenea, în 26 martie 2014, Florin Anghel l-a ameninţat și pe Marian Căpățână, cel care a realizat legătura între Mircea Băsescu și familia Anghel, pentru a-l determina să îi dea aceşti bani sau să îşi transfere averea în proprietatea sa, mai susţin procurorii DNA.

Joi, Florin Anghel a fost audiat de procurorii DNA Constanța, care i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile de șantaj.

Şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a mers, joi, la sediul DNA Constanța, unde a stat aproximativ o oră și jumătate.

La ieșirea de la audieri, el nu a dorit să facă declarații presei în legătură cu dosarul de șantaj, plecând cu o mașină de teren.

Florin Anghel a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni pentru tentativă de complicitate la omor, la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind presupusa șantajare a lui Mircea Băsescu.

Fiul lui Bercea Mondial va sta la Penitenciarul Poarta Albă până când procurorii anticorupție din Constanța vor finaliza audierile în acest dosar, după care Florin Anghel va fi dus înapoi la Penitenciarul Colibași.

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii mai, de Tribunalul Constanţa.

Cele mai citite

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă