15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFost deputat, condamnat pentru profanare de morminte

Fost deputat, condamnat pentru profanare de morminte

Judecătoria Brăila a menținut sentința inițială pentru Metin Cerchez: un an de închisoare cu suspendare. Fostul deputat al minorității turce din România, Metin Cerchez, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Brăila, la un an de închisoare cu sus­pendare, pentru profanare de morminte. De fapt, instanța a menți­nut prima sentință, anunțată în 2012, la care inculpatul a făcut recurs. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Galați, de unde a fost retrimis la Judecătoria Brăila. Nici de data aceasta însă hotărârea nu este definitivă, ea putând fi de asemenea atacată la Curtea de Apel.

Metin Cerchez a fost trimis în jude­cată în ianuarie 2010, fiind acuzat că, în calitate de realizator de televiziune (lucra la OTV atunci), a dezgropat, în mai 2008, un cadavru și i-a înfipt un țăruș în inimă, pentru a alunga un presupus strigoi. OTV a realizat atunci o serie de emisiuni pe tema strigoiului din Medgidia, de impact pentru comunitatea rromă, din rândul căreia făcea parte femeia care a decedat la numai 39 de ani, Ghiulten Memedali. 

Metin Cherchez s-a apărat spunând că el nu a participat la deshumarea propriu-zisă, ci a stat numai la poarta cimitirului, și spune că inițial a fost acuzat de instigare la profanare de morminte. ”În 12 mai 2008, familia cere Muftiatului Cultului Musulman deshumare în regim de urgenţă a defunctei, deoarece familia susţinea că decedata umblă ziua şi noaptea, deranjându-i şi lovindu-i. E un act oficial. După emisiunea la OTV, pe 14 mai e slujba de 52 de zile. Se duc la cimitir, eu stau la poartă. Sunt 200 de poliţişti, trupe DIAS, jandarmerie”, a declarat acesta într-un interviu exclusiv pentru „România liberă“, după momentul primei condamnări.

Metin Cerchez a declarat atunci că lumea spiritelor există (el însuși susține că i-a contactat și a vorbit cu Nichita Stănescu și Ion Creangă), dar și că femeia decedată se manifesta și după moarte. ”Îi lovea. Era poltergeist. Acele fenomene, poltergeist, cum se numesc. Deci se deschidea uşa de ferestre, îi lovea, dar numai pe cei care luaseră aurul”, a spus fostul deputat.

Metin Cerchez a fost deputat în legislatura 2000-2004. A fost, de asemenea, membru în Comisia de Apărare şi Siguranţă Naţională și şef al subcomisiei de control anticorupţie din cadrul Ministerului Justiţiei.

Cele mai citite

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă