12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFost deputat PDL găsit de ANI în conflict de interese: Pe mine...

Fost deputat PDL găsit de ANI în conflict de interese: Pe mine nu m-a informat nimeni

Viorel Cărare, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, găsit incompatibil de ANI a declarat, miercuri, că aflat din presă despre posibilul său conflict de interese în care s-ar fi aflat după angajarea soţiei şi a cumnatului său la cabinetul parlamentar, precizând că Agenția nu i-a trimis niciun raport în acest sens pe care, eventual, să-l conteste, scrie Mediafax.

Conform legii, ANI trebuia să mă informeze înainte de a face public acest raport, nu să aflu de la presă. Nici nu ştiu de ce sunt acuzat, sunt şi eu curios. Ştiu că în România se tot sifonează…Însă, după cum vedeţi, se întâmplă tot felul de minuni. Aştept să primesc şi eu raportul să pot să fac contestaţii. Până atunci, nu am ce să comentez”, a declarat Viorel Cărare.

ANI susține că Viorel Cărare a încheiat, între 2008 – 2012, două contracte civile şi un contract individual de muncă prin care şi-a angajat cumnatul şi soţia la biroul său parlamentar. Soţia acestuia a beneficiat, în baza contractelor civile încheiate, de venituri salariale de 31.933 de lei, iar cumnatul său a beneficiat, în baza contractului individual de muncă, de venituri salariale de 12.768 de lei.

De asemenea, în cazul fostului deputat, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru verificarea indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, întrucât şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, iar aceasta a obţinut, în baza unuia dintre contractele civile încheiate, venituri salariale de 9.508 de lei.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă