22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFost director al Poliției Locale Ploiești, reținut pentru ȘANTAJ

Fost director al Poliției Locale Ploiești, reținut pentru ȘANTAJ

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, care a fost audiat, marţi, timp de aproximativ cinci ore de procurorii DNA Ploieşti, a fost reţinut sub acuzaţiile de şantaj şi activităţi economice incompatibile cu funcţia, relatează Mediafax

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut, marţi după-amiază, pe fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, care anterior a fost şef al Gărzii de Mediu Prahova şi şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova.

Toader a fost scos, încătușat, din sediul DNA la finalul a aproximativ cinci ore de audieri.

Fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acuzaţiile care i se aduc.

Surse judiciare au afirmat că Toader esre cercetat pentru mai multe fapte de şantaj, dar şi pentru activităţi economice incompatibile cu funcţia.

Astfel, fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti este acuzat că a făcut presiuni asupra unora dintre subalternii săi pentru ca aceştia să îi dea subiectele unor examene de angajare în funcţii, cerând bani celor examinaţi pentru a le furniza acestora subiectele înainte de examen.

Sumele pretinse variau, ajungând şi la 1.000 de euro de persoană, spun sursele citate.

Totodată, conform aceloraşi surse, Cristinel Toader este acuzat că, prin intermediul a trei firme pe care le controla, a desfăşurat activităţi economice incompatibile cu funcţia publică deţinută.

Toate faptele reţinute în sarcina lui Toader ar fi fost comise, potrivit surselor citate, în cursul anului 2014.

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader s-a prezentat, marţi, la DNA Ploieşti, unde fusese citat în calitate de suspect. La intrarea în sediul instituţiei, el spunea că nu ştie pentru ce a fost citat de către procurorii anticorupţie.

Cristinel Toader a deţinut, în ultimii ani, mai multe funcţii importante în administraţia publică în judeţul Prahova. Astfel în perioada guvernării PDL, Toader, la acea vreme membru al acestei formaţiuni politice, a fost şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, ulterior devenind şef al Gărzii de Mediu Prahova.

După alegerile locale din anul 2012, Cristinel Toader a devenit director general al Poliţiei Locale Ploieşti, fiind susţinut de data aceasta de către PSD.

În 15 ianuarie 2015, Toader a devenit director adjunct al acestei instituţii după ce presa a semnalat că nu are studiile necesare care să-i permită să deţină funcţia de director general.

În 21 mai 2015, Toader s-a autosuspendat din funcţia deţinută în Poliţia Locală Ploieşti pentru o perioadă de un an şi jumătate, perioadă care expiră în luna noiembrie a anului viitor.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă