14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFost director RATB, trimis în judecată în al doilea dosar

Fost director RATB, trimis în judecată în al doilea dosar

Fostul director RATB, Viorel Popescu, aflat în arest preventiv a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, conform unui comunicat DNA.

Alături de fostul director RATB au mai fost trimiși în judecată, sub control judiciar administratorul unei societăți comerciale, Marian Brebeanu pentru cumpărare de influență, și în stare de libertate fostul consilier al directorului general al RATB, Marian Romică Nițu pentru mărturie mincinoasă. 

Procurorii anticorupție au descoperit că, în cursul lunii decembrie 2011, premergător sărbătorilor de iarnă, Viorel Popescu, în calitate de director general al R.A.T.B., a primit pentru sine, în mod indirect, de la Marian Brebeanu  și de la un alt om de afaceri, la sediul regiei suma de 2.500 euro.

Citește și: Care sunt proiectele RATB pentru 2015

În schimbul acestei sume de bani, primită prin intermediul consilierului său, Popescu urma să intervină pe lângă funcționarii competenți din cadrul R.A.T.B., în scopul derulării în condiții avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de afaceri, a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către această instituție a unui număr de 232 de mijloace de transport casate precum și în vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare către societățile celor două persoane.

La data de 29 ianuarie 2015, Marian Romică Nițu, cu ocazia audierii sale, a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale cauzei, în sensul că a negat că fostul director RATB a primit suma de 2.500 de euro prin intermediul său.

Citește și: RATB: Aprovizionarea centrelor de vânzare cu carduri de călătorie a fost reluată

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile aflat în proprietatea lui Viorel Popescu  și Marian Brebeanu.

De menționat este faptul că  Viorel Popescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, la data de 18 septembrie 2014, pentru abuz în serviciu, în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave și conflict de interese. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă