6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFost medic în cadrul MAI, trimis în judecată pentru că a falsificat...

Fost medic în cadrul MAI, trimis în judecată pentru că a falsificat rețete

Un fost medic al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce a întocmit 43 de reţete cu regim special, pentru medicamente compensate, fără să existe solicitări pentru ele de la titulari, relatează Mediafax. Prejudiciul cauzat în acest caz se ridică la peste 8.000 de lei.

DNA a trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Sanda Liana Felecan, la data faptelor comisar de poliţie, medic în cadrul Centrului Judeţean Bistriţa-Năsăud al Ministerului Afacerilor Interne, pe care o acuză de 43 de fapte de abuz în serviciu, în formă continuată, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale, 43 de fapte de fals intelectual şi 43 de uz de fals.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în perioada 2009 – 2012, la Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud din cadrul MAI, Felecan, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, a întocmit 43 reţete cu regim special, pentru obţinerea de medicamente compensate, pentru sine sau pentru alte persoane.

Anchetatorii arată că aceasta a întocmit reţetele fără să existe solicitări ale persoanelor menţionate în reţete, fără ca aceste persoane nominalizate să fi primit reţetele în realitate, fără să fi fost consultate şi fără să fi beneficiat de prescripţiile medicamentoase.

De medicamentele compensate, notează procurorii, prescrise prin inserarea de date neconforme realităţii – în sensul că persoanele menţionate au solicitat şi au primit reţetele, în realitate acestea fiind întocmite prin fals intelectual realizat de Felecan, urmat de uz de fals materializat prin folosirea reţetelor – inculpata a beneficiat nelegal şi a cauzat un prejudiciu total de 8.125, 56 lei.

Suma reprezintă şi valoarea folosului obţinut, în mod fraudulos, pentru sine sau pentru alte persoane.

În acest caz, Casa de Asigurări de Sănătate OPSNAJ şi Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud au precizat că se constituie părţi civile iar pentru recuperarea prejudiciului, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii, în limita sumei de 8.125, 56 lei, asupra sumei deţinute de femeie în contul său bancar.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă