13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFost primar al unei localităţi din judeţul Olt, trimis în judecată, într-un...

Fost primar al unei localităţi din judeţul Olt, trimis în judecată, într-un dosar de abuz în serviciu

Fostul primar al localității Grojdibodu din judeţul Olt, Tudorel Niţulescu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Craiova, într-un dosar de abuz în serviciu, privind contracte pentru lucrările de modernizare a unui drum comunal, informează Mediafax.

Totodată, în faţa judecătorilor vor ajunge şi un asociat al fostului primar şi administrator al SC Marcel& Marian Trans SRL şi SC Marcus Impex SRL, Marian Buruntia, cât şi un diriginte de şantier, Gigi Sima. Cei doi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Pentru aceeaşi infracţiune a fost trimisă în judecată şi firma SC Marcel&Marian Trans SRL.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2008- 2012, Tudorel Nițulescu, în calitate de primar al comunei Grojdibodu, judeţul Olt, beneficiind de ajutorul lui Marian Buruntia, administrator al SC Marcus Impex SRL și SC Marcel & Marian Trans SRL, a încheiat nouă contracte de lucrări cu aceste firme, cu nerespectarea dispozițiilor OUG 34/2006, în sensul fracționării nejustificate a lucrărilor de modernizare la drumul comunal 37. De asemenea, edilul a acceptat la plată decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situații de lucrări și a unor procese-verbale de recepție ce nu reflectau realitatea.

Anchetatorii mai susţin că,Gigi Sima, în calitate de diriginte de șantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menționate în procesele verbale de recepție, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către Tudorel Niţulescu.

Conform rechizitoriului, prin săvârşirea infracţiunilor s-a acuzat un prejudiciu comunei Grojdibodu în cuantum de 613.908,54 de lei (fără T.V.A.), reprezentând lucrări neefectuate și, în consecință, un folos necuvenit în favoarea firmei Marcus Impex în cuantum de 371.046,32 de lei (fără T.V.A.) și în favoarea societăţii Marcel & Marian Trans în cuantum de 242.862,22 de lei (fără T.V.A.).

În cauză, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de cei trei inculpaţi şi de firma S.C. Marcel & Marian Trans

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Olt.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă