6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFost şef al INS, în incompatibilitate

Fost şef al INS, în incompatibilitate

Fostul vicepreşedinte al INS, Nicolae Cristian Stănică, a fost găsit incompatibil de ANI întrucât, în perioada 13 noiembrie 2009 – 27 iunie 2012, a deținut și calitatea de membru în Consiliul de Supravegehere al Fondului Român de Contragarantare S.A, informează un comunicat al instituţiei.

"Astfel, STĂNICĂ NICOLAE CRISTIAN a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „funcția de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat […]sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) – i”, coroborat cu dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c)din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de deminitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit”, se arată în comunicatul ANI. 

În acest context, fostul şef al INS nu va mai putea să ocupe o funcţie publică pe o perioadă de trei ani

Nicolae Cristian Stănică a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă